Sony, HD 2 hatasını yaparak Ghost of Tsushima PC portunu PSN bulunmayan 180 ülkede satıştan kaldırdı

Katılım
19 Eylül 2021
Mesajlar
13.865
Makaleler
2
Çözümler
90
Yer
Ankara
Helldivers 2'de Steam'i PSN hesabına bağlama zorunluluğu getirip PSN bulunmayan 180 ülkede oyunu satıştan kaldırmışlardı. Sonra oyuncular tepki gösterince geri adım atmışlardı.

Şimdi aynı hatayı Ghost of Tsushima ile yine yapıyorlar. Hikâye modunu oynamak için PSN hesabı bağlama zorunluluğu bulunmayan oyunda online oynamak için PSN hesabı bağlama zorunluluğu var. Ve sırf online modu yüzünden oyun PSN sistemi bulunmayan 180 ülkede Steam'den satıştan kaldırıldı. Yani eğer Azerbaycan vb. ülkelerde yaşıyorsanız Steam kullanabilmenize rağmen bu oyunu alamıyorsunuz.

Kaynak:
 
Oyuna sonradan eklemektense başında eklemek mantıklı. Hata da değil. Helldivers 2 linç yeme sebebi onca alan oyuncu o zorunluluktan dolayı para verdiği oyunu oynayamamasıydı.
 
Oyuna sonradan eklemektense başında eklemek mantıklı. Hata da değil. Helldivers 2 linç yeme sebebi onca alan oyuncu o zorunluluktan dolayı para verdiği oyunu oynayamamasıydı.
Ghost of Tsushima'nın asıl satın alınma sebebi olan hikâye modu için PSN hesabı bağlama zorunluluğu yok yalnız. Yani 1 milyon kişi alıyorsa 1000 kişinin umrunda olacak bir online mod yüzünden 180 tane ülke oyuna erişimini kaybediyor.

Keşke haber gibi az bir şey detayını bilmemiz gereken konuları sadece başlığına göre yorumlamasak. Ama işte aynı hatayı kendim de yapınca kızamıyorum.
 
single player oynamamız için yine psn açmamıza gerek olacak mı ? Baya kişiye refund etmişler ülkelerinde psn kullanılmıyor diye.
 
Valla salak bu firma. PC'de para kazanmak için oyunlarını getiriyorsun sonra 180 ülkede oyun satışını yasaklıyorsun. 😃
Birde bunların arasında Çin, Rusya gibi büyük ülkeler ve çok büyük olmasa da Mısır, Azerbaycan ve yanlış hatırlamıyorsam birkaç Doğu Avrupa ülkesi de var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı