StackOverflow'un ChatGPT partnerliğine tepki olarak mesajlarını değiştiren kullanıcılar banlandı

Aslan Mert

Centipat
Katılım
14 Temmuz 2023
Mesajlar
1.443
Çözümler
12
Stack Overflow, 15 yılı aşkın süredir piyasada bulunan ve özellikle yazılımcıların kodlarında karşılaştıkları teknik sorunları paylaştığı ve diğer kullanıcıların sorunun çözümünde yardım ettiği bir forumdur.

Geçtiğimiz günlerde Stack Overflow ve OpenAI, Stack Overflow'un teknik içeriğini OpenAI'nin ChatGPT AI asistanıyla entegre edecek yeni bir API ortaklığını duyurdu. Ancak birçok kullanıcı bu ortaklıktan şikayetçi oldu.

Kullanıcılar topluluğun sorunlarına cevap için harcadıkları emeklerin rızaları olmaksızın bir şirketin yapay zeka aracının eğitilmesi için kullanılması ve sonra da buradan ticari ürün elde edilecek olmasına tepkilerini göstermek, paylaşımlarının yapay zekanın eğitiminde kullanılması engellemek için Stack Overflow'da çokça beğeni almış veya çözüm olarak işaretlenmiş paylaşımlarını silme veya değiştirme yoluna başvurdu.

Stack Overflow'un moderasyon ekibi paylaşımlarını değiştiren kullanıcıları 7 günlüğüne uzaklaştırıp paylaşımları eski haline getirdi.

Ben adlı kullanıcı, bir protesto mesajı yayınladıktan sonra uzaklaştırılma deneyimini Mastadon'da paylaştı.

Bazı kullanıcılar paylaşımlarının "internette unutulma hakkı"na dayanarak silinmesini isteyeceğini dile getirirken Stack Overflow'un kullanıcı sözleşmesi kullanıcıların, Stack Overflow'un katkıda bulundukları içerikleri kullanma iznini iptal edemeyeceği, "Creative Commons 4.0" lisansı çerçevesinde kullanıcı paylaşımlarının haklarına, paylaşımda bulunana atıf yapılması şartı ile, Stack Overflow'un sahip olduğu yazıyor.

Kaynak: Stack Overflow users sabotage their posts after OpenAI deal
 
Stack Overflow egosundan geçilmeyen kendini geliştirici sananlarla dolu. Sorduğunuz sorunun cevabını biliyorlarsa her şey güllük gülistanlık bilmiyorlarsa negatif puan verip hesabın bloklanmasına neden oluyorlar.

Chatgpt çıkıp şunlardan bizi kurtardı ya başka diyeceğim bir şey yok. Konuyla tam alakalı değil ama içimi dökmek istedim. En toksik kitle o platformda.
 
Sen sonuçta kendi isteğinle forumda yardım amacıyla bir mesaj yazmışsın. Bunu sırf forum sevmediğin bir karar aldı diye kaldırıp diğer kullanıcıların yararlanmasını engellemek saçma.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı