Sticker için yazıcı önerisi

kalkuleyt

Hectopat
Katılım
10 Kasım 2018
Mesajlar
56
Merhaba,

Evde kendi şartlarımda sticker yapmak istiyorum. Plotter ve laminasyon makinesı almıştım. Epson L3256 yazıcım ile parlak kuşe kağıda baskı alamıyorum boya tutmuyor. Mat olanlara yaptım fakat renkler canlı olmuyor. İnkjet için olan kağıtlara baskı almayı denedim yapışkanlı fotoğraf kağıdı yazdırma işlemi çok uzun sürüyor ek olarak. Baskıda nokta nokta izler çıkıyor.
Adestor marka kağıtlardan aldım kuşe parlak A4 kağıt. En uygun fiyata piyasada bunları buldum. Rovi markasının inkjet yazıcılar için olan yapışkanlı fotoğraf kağıtlarını kullandım çok kalın ve maaliyet yüksek geldi. Laser yazıcıları araştırdım fakat işin içinden çıkamadım. Bütçem 15-20k

Kuşe parlak A4 kağıt için hangi yazıcı tiplerini almalıyım veya doğru renklerle sticker basmak için hangi yolları takip edebilirim?
 
Canon pixma-pro-200 bütçenize uygun gibi. Yabancı kaynaklardan araştırdım biraz, sizi tatmin eder gibi.

 
Teşekkürler. Yazıcıyı araştırdım biraz parlak kuşe kağıtlarda boya tutmama sorunu yaşayanlar olmuş. Muhtemelen yazıcıya özel kağıtlar bulmak gerekecek. Türkçe kaynak hiç bulamadım. Yabancı kaynaklarda kullanılan kağıt markaları da TR'de yok. Biraz kısır bir döngü. Adestor kuşe etiket kağıları TR'de çok uygun.
 
Çözüm bulamadım. Fakat pp opak a4 etiket kağıtları buldum. Bu kağıt türünde standart epson inkjet yazıcımda bile iyi sonuç aldım. Baskı süresi uzundu. Canon Pixma pro 200 aldım yakın zamanda testlere tekrar başlayacağım. Konuya yazarsan tekrar geri dönüş yaparım
 
Çözüm bulamadım. Fakat pp opak a4 etiket kağıtları buldum. Bu kağıt türünde standart epson inkjet yazıcımda bile iyi sonuç aldım. Baskı süresi uzundu. Canon Pixma pro 200 aldım yakın zamanda testlere tekrar başlayacağım. Konuya yazarsan tekrar geri dönüş yaparım
Siz ne tür etiket kağıdı kullanıyorsunuz ben adestor marka mat kuşe kağit ile baya iyi sonuç aldım fakat 1. Hamur olduğu için suyla temasta bozuluyor, aynı markanın kuşe kağıdını denemeyi düşünuyorum. Yazıcı ayarlarını fotoğraf, düz kağıt, yüksek kalite. Renk ayarlarını 10, 10, 10, 40 olarak ayarladım birde mürekkep olarak yerli bir markanın fotoğraf için ürettiği mürekkebi kullanıyorum kalitesi orijinal kartuş ile aynı.
 
Ben Pp opak Goprint marka kağıt kullandım. Su geçirmiyor ve yırtılmıyor. Bunlar benim için önemli özelliklerdi. Ribon sepeti sitesinde de pp opak a4 kağıdı buldum. Başka sitelerde bulamadım. Stickerlar sağlam olsun diye de laminasyon makinasıyla üstüne 80 micronluk parlak laminasyon yaptım. Kuşe kağıtları asla tavsiye etmiyorum yırtılıyor ve dayanıksız. Renk ayarlarını photoshop rgb olarak standart bıraktım. Parlak kağıt kullandığım için glossy kağıt türüyle bastırdım.
 
Daha önce yapışkanlı fotoğraf kağıtları görmüştüm A4 ebatında. Onları denediniz mi? İnkjet yazıcılar bu tarz kağıtlara baskı yapabiliyor.

Edit: Gözümden kaçmış, konuda denediğinizi belirtmişsiniz zaten.

A3+ renkli lazer'lerin fiyatları zaten çok yüksek, sadece A4 boyutunda sticker basmak için ise bence yüksek bütçelere çıkmaya gerek yok, Muadil toner bulabileceğiniz, uygun fiyatlı giriş seviyesi renkli lazerler sizin için yeterli gelir bence. Sürekli orjinal toner kullanmak isterseniz baskı maliyetleri yüksek kalıyor.

Eğer isterseniz elinizdeki yazıcı ile 1. Hamur etiket kağıdına baskı alıp sıcak veya soğuk selefon kaplamayı deneyebilirsiniz belki işinizi görebilir. Veya bir diğer seçenek ise yazıcınıza kuşe mürekkep koyabilirsiniz, bu sayede hem kuşe kağıda baskı alabilirsiniz hem de kuşe etiket veya şeffaf etiketlere baskı alabilirsiniz. Ama yazıcınız garanti kapsamı dışına çıkar bilginiz olsun.
 
Son düzenleme:
Merhabalar,

Kartuş maliyetine bakmadan lazer yazıcı almıştım. Şu an için en iyi seçeneğim Canon pixma pro ve Epson ecotank yazıcı. Canon pixma pro için muadil toner kullanımını henüz denemedim. Ecotank ile yavaş ama ucuz maliyetli ilerliyorum. PP opak a4 kağıtlara selefon yapıyorum. Tam kaliteli oluyor. Soğuk selefonu denemedim hiç
 
Merhaba,

Kartuş maliyetine bakmadan lazer yazıcı almıştım. Şu an için en iyi seçeneğim Canon Pixma Pro ve Epson ecotank yazıcı. Canon Pixma Pro için muadil toner kullanımını henüz denemedim. Ecotank ile yavaş ama ucuz maliyetli ilerliyorum. PP opak A4 kağıtlara selefon yapıyorum. Tam kaliteli oluyor. Soğuk selefonu denemedim hiç

Selefon yapıyorsanız zaten soğuk selefon denemenize de gerek yok. Bahsettiğiniz kağıdı nereden aldığınızı paylaşma imkanınız var mı? Orijinal Epson mürekkepli yazıcımda denemek istiyorum. Ben genelde bu tarz bir işim olduğunda 1. hamur etiket kağıda baskı alıp üzerine şeffaf etiket veya şeffaf folyo kaplama yapıyorum veya selefon makinasından geçiriyordum, ama selefondan geçirdiğim zaman sıcaklıkla beraber 1. hamur biraz sorun yaratıyor.
 

Geri
Yukarı