Su dökülen laptop açılmıyor

Fevzi3

Decapat
Katılım
3 Ocak 2022
Mesajlar
37
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyun oynarken bir miktar klavyenin üstüne su döküldü. Hemen sildim ama sabah güç tuşuna basmama rağmen açılır gibi olup acilmiyor ve bazen hiç açılmıyor. Sizce ne olmuş olabilir?
 
Su dökülen aleti neden kullanmaya devam ediyorsunuz ki?
Kısa devre yapmış hasar almıştır. Çok genç bir laptop değilse tamirine değmeyebilir.
 
Ayrıca sıvı gören teknoloji her alet hemen kapatılmalı sökülmeli önermesemde en hızlı çözüm saç kurutma makinesi ile hemen kurtulmak lazım

Evet ama saç kurutma makinesini de abartmamak gerek bizim arkadaş su dökülen laptopu kurtaracağım diye ısıyla anakarta zarar vermişti :D.
 
Hemen ilk müdahaleyi yapmış olmanız gerekirdi. Kolaya kaçmak istemizsiniz anakart büyük ihtimalle hasar aldı.

Vebalini çekeceksiniz:) Garantisi varsa garantiye verin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sıvı temaslarında bilgisayarı anında kapatmak önemlidir bu devrelerin zarar görmesini engeller. İlk olarak bilgisayarın fişini çekin daha sonra içini açın, batarya güç kablosunu çıkartın. Daha sonra oksitlenme var mı diye dikkatlice kontrol edin eğer varsa diş fırçası yardımı ile nazikçe oksitleri temizleyin daha sonra kuruması için biraz bekleyin. Bir süre bekledikten sonra bilgisayarınızı tekrar kontrol edin. Sorun yok ise bilgisayarı açmayı deneyin. Profesyonel bir yardım almanız daha doğru olacaktır, eğer bilginiz yok ise teknik servise götürebilirsiniz.
 

Geri
Yukarı