TurkNet internette upload latency yüksekliği

Gralz

Kilopat
Katılım
4 Kasım 2017
Mesajlar
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, bir süredir Online oyunlarda pingim olmamasına rağmen sanki yüksek bir pingim varmış gibi takılma, voice chatte sesin geç gitmesi vs sorunlar çekmeye başladım. İlk başta anlamamıştım fakat Speedtest yaptığımda (eke bırakıyorum sonuçları) "upload latency" değerinin çok yüksek olduğunu gördüm ve yaşadığım problemin ondan kaynaklandığını düşünüyorum. Birçok forum gezindim ve genelde insanlar sorunlarını modem arayüzündeki QoS ayarlarını değiştirerek çözmüşler fakat benim modemimin (Tenda V300) arayüzünde QoS ayarlayabilecek herhangi bir kısım yok. TurkNet'i arayıp yardım sormak istiyorum fakat müşteri temsilicisi ariyoruz karşımızda herhangi bir muhatap yok bir robot konuşuyor sorunu söylüyosun talep oluşturuldu deyip kapanıyor ve bir daha aranmıyorum. Uzun zamandır gerçekten problem çekiyorum yardımcı olabilecek biri varsa yardım ederse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
 

Dosya Ekleri

  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    45,3 KB · Görüntüleme: 29
  • Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    25,5 KB · Görüntüleme: 22
Masraf etmeden çözüm yolu olarak hizmet aldığın ISS ile görüşürp upload hızını düşürdüğünde latency değeride düşecektir. Eğer upload değeri senin için önemliyse OpenWrt ve SQM destekli router almalısın.
 
Bu aralar tüm forumlarda aynı sorunu yaşayan kişileri görüyorum ben dahil hala bir çözüm bulanı görmedim QoS açarak bir nebze de olsa azalıyor ama yeterince olduğunu düşünmüyorum.
 
Turknet ile konuştum ve çözüm için upload değerimi 15'den 10'a çektiler fakat kısmi bir düzelme oldu, hala tam olarak çözülmüş değil
 

Geri
Yukarı