Windows 10 bilgisayar yavaşlaması ve format atamama

korish

Femtopat
Katılım
14 Nisan 2024
Mesajlar
6
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
8 GB
Ekran kartı
940mx / HD graphics 620
İşlemci
i5-7200u
Hayırlı günler iyi sosyaller dizüstü bilgisayarım kasmaya başlamıştı... Başlamadan önce bütün oyunları akıcı şekilde oynuyordum fakat bir gün droplar yemeye başladım internet cozumlere baktım ama çözemedim. Sonra format atmak istedim bayağı yapmıştım (USB ile format) dosyaları falan önceden hazırdı fakat bu sefer daha da kötüleşti internet yardım yine alamadım. Bunlardan sonra artık iyice sıkılmıştım kendim bir şeyler denemeye çalıştım en son bir uygulama bu sorunu çok azalttım. Uygulamada Game mode diye bir şey var onunla beraber sorunlar neredeyse bitti (nedenini bilmiyorum ama cidden bu kadar basit bir şeyle çözüldü). Bir süre oyun oynadım kapattim PC'yi bir daha actigimda yüklediğim oyunlara girememistim kapattım ertesi gün bir daha açtım bu sefer sürekli kurtarma moduna giriyordu... Ve her seferinde ya mavi ekran ya da kurtma moduna giriyordu bende bunun için format atmaya çalıştığında hep dosyalar kopyalanıyorda kalıyor USB'nin ışığı yanmıyordu ve bu sorun devam ediyor. Bilgisayar Casper F600 i5 olan model.
Önemli not: Bilgasayar daha önce siyah ekran verdi diye şu anda admin kullanıcı olarak kullanıyorum. Regedit'te klasörler gözüküyor fakat içlerinde hiçbir şey yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ek olarak şimdi baktım yanlış bir şey söylememek adına, Kingston A400 sanırım DRAM bulundurmuyor. Samsung 870 EVO, DRAM bulunduruyor. DRAM ise yazma ve okuma performansını artırıyor. Tamamen sizin seçiminiz ikisi de aldıktan sonra keşke almasaydım dedirtmez. Fakat fazla para verip Samsung'u seçmek sanırım en performanslı seçim olur.

Ya hocam tamamen deneme yanılma birkaç ay kullanmışlığım var Regenerator'den sonra yeni sisteme geçene kadar. Zaten hem içindekileri kurtarabilsin hem de daha yeni şeyler için güvenmesin. Tamamen hataya göre değişir işe yaraması programa bayağı işlevsel hem de. Neden kullanmaya devam etsin dedim öğrenci olduğu için belki sıkışık bir duruma düşecek ondan kaynaklı alternatif bir yol keşfetme çabaları bende yenisini almasını isterim.
Doğrudur hocam niyetinizi ben de anladım. Ben öğrencilik zamanlarımda çalıştığım için bu paraları onun da kazanabileceğini varsaydığım için yenisini öneriyorum, belki hata yapıyorumdur. En doğrusuna arkadaş karar verir tabii ki fakat gerçekten bu devirde HDD ile uğraşılmaz.
 
Hepinize çok teşekkür ederim o zaman ilk baş bad sector duzeltmeliyim sanırım çünkü hemen alamayacağım SSD'yi o zamana kadar en azından PC çalışsın yeter benim için sağ olun var olun hayırlı günler.

Hocam çok özür dilerim ben mesajı atmamisim girim bakım dedim yazı yazmizmisiniz diye şimdi gördüm taslakta kalmış

Şimdilik herhangi bir çözüm isaretlemiyorum bad sector olayı bitince çözüldü olarak isaretleyecegim hayırlı akşamlar
 
Hepinize çok teşekkür ederim o zaman ilk baş bad sector duzeltmeliyim sanırım çünkü hemen alamayacağım SSD'yi o zamana kadar en azından PC çalışsın yeter benim için sağ olun var olun hayırlı günler.

Şimdilik herhangi bir çözüm isaretlemiyorum bad sector olayı bitince çözüldü olarak isaretleyecegim hayırlı akşamlar.
Çözülsün de hocam inşallah.
 

Geri
Yukarı