Witcher 3 başlangıcında Witcher 2 kaydı seçiminin farkları nelerdir?

MOSYONnn

Kilopat
Katılım
17 Ocak 2018
Mesajlar
1.044
Çözümler
23
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Kadın
Bildiğiniz üzere Witcher 3'te oyuna başlamadan önce Witcher 2 kaydı için evet ya da hayır seçiyorsunuz? Evet seçtiğimizde 2. oyundan karakterleri görme şansımız oluyormuş. Yani öyle böyle değil bildiğin ekstra göre ve ekstra Witcher evreninden harika karakterler görüyoruz.

İnternette arattım ama bulamadım, peki bu kaydı evet olarak seçip oyuna başlarsak orijinal oyunla ne gibi bir farkları oluyor. Benim acı bir şekilde tecrübe ettiğim ünlü letho karakterini görevine erişemedim çünkü kaydı hayır seçerek başladım. Başka bu gibi neler var dostlarım?
 
Letho'yu bağışlamak dışında 2'nin 3'ü etkileyen pek elle tutulur bi' kararı yok. Aryan'ı bağışlarsanız oyunun ilk yarısının nispeten ortalarında bir - iki görevde annesiyle karşılaşıyorsunuz ve daha ılımlı davranıyor, Sile'yi bağışlarsanız oyunun ikinci yarısında bi' görevde denk geliyorsunuz falan ama bunlar oyun veya hikaye açısından o kadar önemli değiller.

Onun dışında 2'de hangi tarafı tuttuğunuzun veya 2. - 3. Bölümlerde hangi kararları verdiğinizin bile 3 açısından hissedilir hiç bir etkisi yok neredeyse. O yüzden bence çok dert edilecek bi' mevzu değil kayıt aktarmak. Sırf o kadar uğraşıp eskileri deneyimledikten sonra oyun kaydınızın ve verdiğiniz kararların - uğraşların boşa gitmemesi için, "o kadarcık da olsun hadi" diye yapılıp sonrasında çok da bi' şey beklenmeyecek bir özellik bana kalırsa.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Letho'yu bağışlamak dışında 2'nin 3'ü etkileyen pek bi' şeyi yok aslında. Sile'yi bağışladıysanız oyunun ikinci yarısında bi' görevde denk geliyorsunuz, Aryan'ı bağışladıysanız annesi size daha ılımlı tavır sergiliyo falan ama bunlar da o kadar önemli şeyler değiller.
Onun dışında 2'de hangi tarafı tuttuğunuzun, 2. ve 3. Bölümlerde hangi kararları verdiğinizun bile 3 açısından pek hissedilir bi' etkisi olmuyor, çok dert edilecek bi' mevzu değil kayıt aktarmak. Sırf o kadar uğraşıp eskileri deneyimledikten sonra kayıtların/verilen kararların boşa gitmemesi için, "o kadarcık olsun hadi" diye önemsenecek şey bana kalırsa.
Evet haklısınız ama sonuç olarak Witcher 3 grafikleriyle 2. oyundaki karakterleri görmek ve onlarla görev yaşamak bambaşka bir şey değil mi? Yani Witcher evreninden kişilerin ekstra dokunuşuyla oyun zenginleşmiş oluyor. Eğer sizin anlattığınız kadarıyla değişiklikler varsa çok azmış o yüzden fazla kafaya takmaya gerek yok.
 
Sonuç olarak Witcher 3 grafikleriyle 2. oyundaki karakterleri görmek ve onlarla görev yaşamak bambaşka bir şey değil mi? Yani Witcher evreninden kişilerin ekstra dokunuşuyla oyun zenginleşmiş oluyor.
Yani, üçleme bir seri için kayıt aktarma gibi bir sistemin olması ve bazı kararların karşınıza çıkması, iyi kötü bir anlam ifade etmesi fena değil tabii. Ama bu "etkilemeler" - en azından 2'den 3'e aktarma açısından düşündüğünüzde - o kadar da bir şeyleri etkiliyor sayılmaz. Anlık görmelerin, karşılaşmaların ötesine geçmiyor, yaşanan çoğu şey yok denecek kadar az/kısa veya önemsiz/anlık.
"Zenginleştirme" sayılabilir tabii ama yine de o da eh işte, aslında kısıtlı ve sığ etkileşimlerin dışında oyun dünyasında yok hükmünde şeyler. Sonrasında rastgele durup düşündüren şeyler değiller.

Çok olumlu yazmadım ama nihayetinde seri, kayıt aktarmanın bazı daha iyi yönleri ve eksiklerine rağmen aktarma dert edilmeden yapımcıların belirlediği varsayılan kararlarla da kendi içinde yeterli ve oynanabilir. Oyun zevkini etkileyecek ya da "keşke" dedirtecek, eksikliğini hissettirecek bi' şey zaten değil.
Ayrıca ilk oynayışınızda böyle gereksiz dertleriniz olmaz. Kafanıza takmaz, önemsemezsiniz. İkinci - üçüncü oynayışta belki hissedilebilir ama o noktada oyunun bazı eksikliklerinin, yarım kalmalarının farkında olup bunları kabullenmiş oluyorsunuz.
Günün sonunda kayıt aktarma, eskiler/yeniden oynayanlar için farklı bazı şeyler olması ve bunun için ortada bi' "gimmick" olması adına hiç fena değil.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı