Yatırım için banka önerisi

Hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim, neredeyse herkes en çok Garanti'yi önermiş ama merak ettiğim bir şey var. Daha birkaç ay önce Enpara'nın aşırı övüldüğünü görürken şimdi hiç kimsenin önerdiğini görmedim. Sıkıntılı bir değişiklikleri mi oldu? Veya söz konusu yatırım vb. konular olunca çok da iyi olmayan bir banka mı acaba?



Hocam açıkçası THYAO ve benzeri demirbaş hisselere yatırım yapmayı planlıyordum, yani pek zarar edeceğimi düşünmüyorum ama dediğiniz yatırım fonu muhabbetini de duymuştum, bu yüzden kendi içinde de yatırım özelliği olan bir banka önceliğimdi, hem halka arz hem de bu tarz portföyler için. Ama (tefas.gov.tr'ye bakarak konuşuyorum) gördüğüm kadarıyla en kar getiren fonlar İş Bankası'na ait galiba, siz bu konuda hangi bankadan hesap açmamı önerirdiniz.
Bu bir yatırım tavsiyesi değildir (YTD)
THYAO'ya yatırım yapabilirsiniz, ancak bu hissenin işlem hacmi oldukça yüksektir, bu nedenle hem kolayca yükselmez hem de kolayca düşmez. Grafik analizi yaparak hissenin tepesini belirlemek mümkündür. Örneğin, MACD göstergesini incelediğimizde, gösterge 0 çizgisinin üzerinde ve günlük MACD göstergesi mavi turuncuya aşağı doğru kesiyor. Bu durum, şu an için (Pazartesi) alım yapmanın riskli olabileceğini gösterebilir. Bununla birlikte, temettü veren hisselere de yatırım yapabilirsiniz. Bu şekilde, ileride temettü gelirleriyle emekliliğinizi destekleyebilirsiniz.
 
Siz bu konuda hangi bankadan hesap açmamı önerirdiniz?
Banka farkları konusunda aman aman bir bilgim yok ama yatırım fonu için çoğu bankada istediğin fonu alabiliyorsun. Yani illa X fonu için Y bankası şart değil. Garanti ve Akbank en bilinenleri bu işler için.

Bu şekilde, ileride temettü gelirleriyle emekliliğinizi destekleyebilirsiniz.
Türkiye'de temettü işi yaş iş maalesef. Çok komik ödemeler yapılıyor. Onun yerine BES'e bakmak daha iyi.
 

Geri
Yukarı