YBS okunur mu?

Katılım
14 Ekim 2021
Mesajlar
1.742
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, EA 12. sınıfım ve YBS okumak istiyorum daha çok sevebileceğimi düşündüğüm için (iktisat odaklı olsa da bilişim alanıda ufakfan dahil olduğu için) okumak istiyorum ve sizce EA da YBS'nin farklı alternatifleri var mıdır? %50 burslu olarak Marmara bölgesinde hangi üniversiteye gidebilirim? Denemelerde bazen 320 bazen 340 puan yapıyorum daha henüz ders çalışmadım düzene sokup daha iyi puan yapabilirim.

İstanbul Medipol Üniversitesi YBS bölümü nasıldır? Ne kadar doğru bilmiyorum fakat 313 gibi bir puana %50 burs veriyormuş. Daha önce akrabalarım o üniversiteye gitmişti hocalardan memnunlardı fakat üniversitenin sosyal hayatı yokmuş ve konumu kötüymüş benim pek umurumda değil eğitimim iyi olursa kendimi geliştirip alanımda başarılı olabilirim. Kısaca şu anda 320-340 alıyorum sınavda batırıp yine bu puanları alabilirsem hangi üniversiteye gidebilirim?

EA ile girilen ve bilişim odaklı farklı bölümler varsa tavsiyeye açığım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Benim EA'dan hazırlanan arkadaşlarım çok istiyordu o bölümü kazanamadılar bence EA'nın en mantıklı bölümlerinden birisi diyebilirim.
b*ktan unilerde okuyup kendini çok geliştireceğini falan sanıyorsan fena patlar kim düşünürse zaten yazılım kısmında aşırı az bir eğitim alıyorsun her şeyden biraz veriyo fakat hiç bir şeyi tam vermiyo ortalama bile sayılacak şekilde vermiyo ben okuyom bo3ktan bir yerde şimdi ne desem zaten çok geliştirmedim kendimi yalan söylemicem ama hevesiniz kırılabilir b34oktan dersler yazılım sahasında geliştirmek istiyorsanız şunu demek istiyorum bi yazılım mühendisiyle boy ölçüşmeniz imkansız ben tam olarak bölümden pişman mıyım desem pişmanım keşke az daha kasıp sınıf öğretmenliği ya da hukuk okusaydım
 
B*ktan unilerde okuyup kendini çok geliştireceğini falan sanıyorsan fena patlar kim düşünürse zaten yazılım kısmında aşırı az bir eğitim alıyorsun her şeyden biraz veriyor fakat hiçbir şeyi tam vermiyor ortalama bile sayılacak şekilde vermiyor ben okuyorum BO3ktan bir yerde şimdi ne desem zaten çok geliştirmedim kendimi yalan söylemeyeceğim ama hevesiniz kırılabilir B34oktan dersler yazılım sahasında geliştirmek istiyorsanız şunu demek istiyorum bir yazılım mühendisiyle boy ölçüşmeniz imkansız ben tam olarak bölümden pişman mıyım desem pişmanım keşke az daha kasıp sınıf öğretmenliği ya da hukuk okusaydım.

Okuduğun üniversite ne?
 
B*ktan unilerde okuyup kendini çok geliştireceğini falan sanıyorsan fena patlar kim düşünürse zaten yazılım kısmında aşırı az bir eğitim alıyorsun her şeyden biraz veriyor fakat hiçbir şeyi tam vermiyor ortalama bile sayılacak şekilde vermiyor ben okuyorum BO3ktan bir yerde şimdi ne desem zaten çok geliştirmedim kendimi yalan söylemeyeceğim ama hevesiniz kırılabilir B34oktan dersler yazılım sahasında geliştirmek istiyorsanız şunu demek istiyorum bir yazılım mühendisiyle boy ölçüşmeniz imkansız ben tam olarak bölümden pişman mıyım desem pişmanım keşke az daha kasıp sınıf öğretmenliği ya da hukuk okusaydım

Üniversitenin yazılım eğitimi vereceğini ve yazılımcı yapacağına inanmak zaten çok saçma olurdu.


Eşit ağırlığın en iyi bölü müdür okunur yazılımcı olmak için üniversiteye gerek yok bölümün de önemi yok pazarlama ve marketing dersleri içeriyorsa kesinlikle oku
 
b*ktan unilerde okuyup kendini çok geliştireceğini falan sanıyorsan fena patlar kim düşünürse zaten yazılım kısmında aşırı az bir eğitim alıyorsun her şeyden biraz veriyo fakat hiç bir şeyi tam vermiyo ortalama bile sayılacak şekilde vermiyo ben okuyom bo3ktan bir yerde şimdi ne desem zaten çok geliştirmedim kendimi yalan söylemicem ama hevesiniz kırılabilir b34oktan dersler yazılım sahasında geliştirmek istiyorsanız şunu demek istiyorum bi yazılım mühendisiyle boy ölçüşmeniz imkansız ben tam olarak bölümden pişman mıyım desem pişmanım keşke az daha kasıp sınıf öğretmenliği ya da hukuk okusaydım
Kendini geliştiremediysen nasıl "az daha" kasıp hukuk okuyacaksın hocam? Yazılım alanlarında çalışmak istiyorsan değil üniversite, okuduğun bölüm bile önemli değil. Tabi ki bir bilgisayar mühendisine oranla bu bölüm altta kalıyor ama eğer kendini yeteri kadar geliştirirsen öne çıkarsın. Ben bunları şunları biliyorum bu yüzden beni işe alın demek yetmiyor projeler yapacaksın, karşındakine ben bunları yapabiliyorum diyebileceksin ki iş bulabilesin.
 
Elbette okunur, güzel bir bölüm, diploması yazılım sektöründe de oldukça etkili, açıköğretimden okumadığın sürece her yerde okuyabileceğin bir bölüm, elbette kendini geliştirmen de çok önemli. İlerleyeceğin alanı iyi belirleyip projeler ile desteklemeni kendini teknik anlamda da geliştirirsen açık öğretim hariç her yerde okunur. Açıköğretimde okunmaz dememin sebebi iş ilanlarında açık öğretim mezunlarını filtreden eliyorlar, o yüzden açık öğretim diploması işlevsiz bir diploma maalesef.

Kendini geliştiremediysen nasıl "az daha" kasıp hukuk okuyacaksın hocam? Yazılım alanlarında çalışmak istiyorsan değil üniversite, okuduğun bölüm bile önemli değil. Tabii ki bir bilgisayar mühendisine oranla bu bölüm altta kalıyor ama eğer kendini yeteri kadar geliştirirsen öne çıkarsın. Ben bunları şunları biliyorum bu yüzden beni işe alın demek yetmiyor projeler yapacaksın, karşındakine ben bunları yapabiliyorum diyebileceksin ki iş bulabilesin.

Bu söylediğiniz özellikle yeni mezun iş ilanları gerçekleri ile kesinlikle örtüşmüyor, mesela benim mevcut çalıştığım şirkette yeni mezun tecrübesiz yazılımcı ilanlarında en önemli kriter 4 yıllık yazılım ile alakalı örgün bir diplomaya sahip olunması, en önemli eleme yöntemi olarak kullanılıyor, ve bu şu anda birçok yeni mezun tecrübesiz yazılımcı ilanı açan şirket için bu şekilde. İşletme gibi alakasız bölümlerden mezun olanların, 2 yıllık mezunlarının, açık öğretim mezunlarının sektöre girme ihtimali çok düşük, benim çalıştığım şirkette neredeyse herkes bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri, bilgisayar bilimleri vb. bölümlerden mezun, az bir kısmı da elektrik-elektronik mühendisliği, matematik mezunu, hiç işletme mezunu yok. Diploma emin olun oldukça önemli, özellikle de günümüzde çok daha önem kazandı.
 

Geri
Yukarı