Yeni toplanan bilgisayar açılmıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rica ederim. Bende 14700KF ile uyumsuz bir (sonradan BIOS Update ile 14.nesil işlemci uyumluluğu almış) anakart seçmişim. 4090 var ve görüntü gelmiyordu ne yaptıysam. Gigabyte sitesinde destek kısmında küçücük yazdıkları 14 nesil için Update gereklidir yazısını gördüm şans eseri :)

Eğer Q-flash işlemi yapamıyorsan bir şekilde bir yerden önceki nesil işlemci bulup taktıktan sonra BIOS güncellemen gerekiyor. Belki internette başka şekilde güncellemeside olabilir ama hiç bakmadım başka türlü şekilde varsa da.

Anladım hocam, işteyim şu an bakamıyorum ama benim anakartın görselini yüklüyorum, BIOS için USB port yok galiba, işlemci seçeneği ile ilerlemem gerekecek anlaşılan 🙂
 

Dosya Ekleri

  • IMG_3850.jpeg
    IMG_3850.jpeg
    92,5 KB · Görüntüleme: 523
Anakartta flashback olsa onu kullanın derim herhalde, hala çözüm bu galiba yazıyorsunuz, başka şeyler arıyorsunuz, flashback olup olmadığını öğrenmek 3 saniye.

Konuyu muhabbet konusuna çevirmek yerine bir bilgisayarcıya gidip 12. Nesil işlemci sorun, o şekilde güncelleyin şu anakartı, bulamazsanız gönderin servisine güncellesinler, boşa zaman kaybediyorsunuz.
 
Son düzenleme:
Anakartta flashback olsa onu kullanın derim herhalde, hala çözüm bu galiba yazıyorsunuz, başka şeyler arıyorsunuz, flashback olup olmadığını öğrenmek 3 saniye.

Konuyu muhabbet konusuna çevirmek yerine bir bilgisayarcıya gidip 12. nesil işlemci sorun, o şekilde güncelleyin şu anakartı, bulamazsanız gönderin servisine güncellesinler, boşa zaman kaybediyorsunuz.

Dostum cevap vermeyebilirsin bu üslupla konuşmana gerek yok, muhabbet edecek ortam arayan sensin belli ki. Bulunduğum ilçede bilgisayarcı yok, 1 tane internet kafe var onum da bilgisine güvenmiyorum, seni de tanımam etmem tabii ki diğer arkadaşların çözüm yollarını da görüp ona göre hareket edeceğim, bilip bilmeden konuşuyorsun. Benim çözüm arayışım seni ilgilendirmez.
 
Bir tek onu takmadım hocam. O açılmasına engel midir?

Elinizdeki "beep" mini hoparlör. Görevi sistemde arıza varsa bunu bildirmektir. Takmazsanız bir şey kaybetmezsiniz. Anakartınızın markasına göre AMI olur BIOSTAR olur değişken ses hata kodları vardır. Mesela benim açılışta bazen 1 uzun 2 kısa öter sistem. Video bellek hatası imiş ama sistem sorunsuz çalıştığı için üzerinde durmuyorum. O mini hoparlörü sisteme takın öterse öttüğü miktara göre internetten araştırın. BIOS beep codes yazarsanız çıkar. Dediklerim pek işe yarayacak şeyler olmada da kenarda bilgi olarak dursun.
 
Şu an hiç uyarı vermeden sistem çalışıyor fakat monitörde görüntü yok. İlk açılışta ekran kartı fanları çalışıyor sonra duruyor normal sanırım.
Sorunu çözdü mu bilmiyorum ama monitöre görüntü gelmeme sorunu genellikle monitör anakarta bağlandığı için oluyo çok basit bir şey aslinda ama çoğu insan dikkatsizlikle boyle bir hata yapabiliyor anakart bağlantılarına baktım bir sorun göremedim.
Not:ekran kartları düşük sıcaklıklara düştüklerinde fanları otomatikman kapanıyor sizinde şuan ekran kartınıza yük bilmediği için genellikle fanlar kısa süre çalışıp dururlar ekran kartında bir sorun yok yani.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı