YKS'ye hazırlanırken kararsızlık ve motivasyon kaybı

Atahan Kutlu

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2021
Mesajlar
1.411
Çözümler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba. 19 yaşındayım ve YKS'ye 2. kez hazırlanıyorum, 1. mezun senemdeyim. İlk girdiğim yılda sayısalda 137 bin yaparak mezuna bırakmaya karar verdim. Mezun yılında da ara ara bırakıp tekrar başlamalarım oldu ve şu an geçen yılın üstüne pek bir şey katamadım gibi düşünüyorum. En başından beri kendime bir rota belirleyemeyip en iyi ne yaparsam ona göre bir şey seçerim diye durdum. Fakat bu sefer de kendimi amaçsız gibi hissettim. Belki sizler de sınava gir, sıralamana göre nereler tutuyorsa ona göre düşünürsün diye.

Ama bazı bölümler her sıralamada olmuyor. (örneğin tıp 50 bine kadar var.) Sayısal bölüm seçtiğimden dolayı kafam mühendisliklere yatıyor ama onlar da kendi içine bayağı bir türe ayrılıyor. Onun dışında mühendislik için özelleri saymazsak İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi ve YTÜ dışında diğer üniversiteler çok da iyi değil diyorlar ama buraların iyi bölümlerine de yetecek sıralama yapamam diye düşünüyorum.

Yine de ne olursa olsun son 1 ay çalışmayı bırakmayacağım fakat uzun zamandır çalışanlarla kendimi kıyasladığımda çok eksik olduğumu düşünüyorum. Hatalarımı geç de olsa fark ettim, bu yüzden çalışmaktan gocunmam ve 1 yıl daha çalışacak psikolojim var gibi fakat ailemi 1. mezunluğuma bile zor ikna etmişken 2.'sine onay vereceklerini çok düşünmüyorum. Sizce ne yapmalıyım?
 

Geri
Yukarı