Yurt dışı eğitim danışmanlığı önerisi

Dün bir danışmanlıkla konuştuk. 2024 Haziran ayında alıyorum lise diplomasını, İtalya için 2025 Ekim gibi gidebilirsin dedi. 1 yıllık bir boşluk oluyor. Almanya'da öyle bir durum yokmuş, ve konuştuktan sonra Almanya daha mantıklı gelmeye başladı. Almancam yok ama zaten 1 yıl hazırlık göreceğim gidersem. 1 yıl vaktim var, bu sürede de geliştirmeye çalışacağım. Kolpa atıyor da olabilirler ama hiç güvenmiyorum bu tarz kurumlara.

Kardeşim selamlar, bende Almanya için güvenilir bir danışman kurum arıyorumç Sen ne yaptın gidebildin mi?
 
Kardeşim selamlar, bende Almanya için güvenilir bir danışman kurum arıyorumç sen ne yaptın gidebildin mi?

Almanya geçen gün randevuları kapattı, tekrar bir görüşmeye gideceğim kurumla. En kötü Macaristan'da okumayı düşünüyorum. Bir de daha 12.sınıfım, bu yaza diye anlaşmıştık geçen sene gittiğimde de.
 
Hocam selamlar biraz geç yazıyorum ama elt hakkında ekşide kötü şeyler okumuştum dikkatli olmakta fayda var.

Ben de okudum, vize alamama durumu için söylüyor adamlar onu. Vize başvuru ücreti 200 Euro. Vize başvurun reddedilince de 200 euro sen kendin kişisel başvuru yapsan bile yanar. Buna kurumun yapabileceği bir şey yok.

Hatta Avrupa iyi para kaldırıyor bizden şu an vizeleri reddederek. Gidip görüşmeden bilemezsin. İstanbul'da daha fazla kurum vardır. Mesela Finlandiya'ya gitmek istiyorsan sadece Finlandiya'ya götürmeye çalışan kurumlar var. Bunlarda işin garanti olur biraz daha. Ben İstanbul'da oturmadığım için bildiğim bir ELT'nin şubesi vardı o yüzden orayla konuşmuştum.

Daha kesin de değil ne olacak. Şu YKS'den sonra bir daha görüşeceğim.
 

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı