14 yaşında hâlâ ergenliğe girmemek normal midir?

Teşekkür ederimde rüyalanma ergenliğin gerçek anlamda başlangıcı değil mi benmi yanlış biliyorum.

Boyum normal fakat yaşıtlarım bu yaşlarda ergenliğe girmiş oluyor ve onlae ergenlikle birlikte boy attığı için biraz kötü hissedebiliyorum.

Rüyalanma olayını daha yaşamadım
Ruyalanma ile ergenligin alakasi yok.

Rüyalanma şart değil ben manuel başlattım:D.13 yaşımda.

Hormonlar sayesinde belirli bir dürtü seviyesine girince otomatik başlar da ben fazla kurcaladım erken açtım kapıları.
Manuel nasıl oluyor hormonlarla baslamıyormu masturbasyon ile baslamıyor diye biliyorum ben ergenliğe girdikten sonra olmuyormu zaten o olaylar

Oncelikle yanıtın için teşekkür ederim. Benim de araştırdığım kadarıyla tam dediğim gibi değilmiş. Testosteron yeterli seviyeye geldikten sonra boy artışı vs. gibi belirgin olaylardan sonra rüyalanma ergenliğin belirli bir seviyeye geldiğini gösteren bir işaretmiş. Yani ben şu an daha başındayım demek bunlar galiba.

Girmemiş değil girmiş yanlış yazmışım
Rüyalarla bi alakası yok.

Ergenliğe girmediğini nerden anladin?
download.jpg

14'üme gireli 2 ay oldu hâlâ ergenliğe girmedim. Babam 12-13 yaşlarında girmemiş bu anormal bir durum mu? Boyum 168 yardımcı olursanız sevinirim.

Dostum daha yeni girmişsin 14 üne bekle biraz bu kadar takma bunu. 14 yaşlarında zaten yüksek ihtimal testislerin büyümeye başlar sonradan rüyalamalar başlar boşaltması gerek. Ama ergenlik böyle bu oldu ergenim şu an veya bu olunca ergenim tamam dencek bir şey tam olarak değil. Sadece hayatına bak o bir yerde başlayacak sonradan farkına varacaksın her şeyin zaman zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı