15 yaş 180 boy 77 kilo iyi mi?

Wertro

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben 15 yaşındayım ve boyum 180 kilom ise 77 ayrıca 3 aydır fitness yapıyorum ve devam edeceğim, sizce kardiyo yapmalı mıyım veya nasıl bir yol izlemeliyim? Bel çevrem azıcık kalın ama göbeğim az.

Kardiyoyu genelde programın en sonuna 15-30dk veriyorlar oda boy-kilo endeksi tutmayanlara. Yani en azından benim gittiğim salonda hocanın ilerleyişi böyleydi.

Amacın kütle kazanmak ise kardiyoya fazla abanmana gerek yok. Program sonu HIT yapıp bitirebilirsin.

Kardiyoyu genelde programın en sonuna 15-30dk veriyorlar oda boy-kilo endeksi tutmayanlara. Yani en azından benim gittiğim salonda hocanın ilerleyişi böyleydi.

Amacın kütle kazanmak ise kardiyoya fazla abanmana gerek yok. Program sonu HIT yapıp bitirebilirsin.
amacım fazla kütle koymak değil aslında, sadece bel çevresini eritmek ve kol ve omuzları şekillendirmek 20 dk 15 eğim kardiyo yeterli olur mu?

Hacım, aman aman yağlı değilsen ve dediğine göre fitnessta yenisin, sakin ol; definasyona girmeye kalkma. İlk önce, eğer ki hafif kilon varsa kardiyo yap. Yine de ağırlık çalışmaya devam et tabii, progressive overload yaparak. Bunların üstüne kardiyo ve clean bulk ekledin mi tamamdır.

Amacım fazla kütle koymak değil aslında, sadece bel çevresini eritmek ve kol ve omuzları şekillendirmek 20 dk 15 eğim kardiyo yeterli olur mu?

Kardiyo saçmalığına düşmeye gerek yok, günlük harcadığın kaloriden 300-500 kalori aşağısını alacaksın beslenmen yok ise kardiyon bir şeye yaramaz. Kilonun 1.5-2 katı protein almalısın 2 katı alırsan daha iyi olur.

Amacım fazla kütle koymak değil aslında, sadece bel çevresini eritmek ve kol ve omuzları şekillendirmek 20 dk 15 eğim kardiyo yeterli olur mu?

Bel çevresini eritmek istiyorsan dediğin gibi eğimli yürüyüp temiz besleneceksin kilon varsa eğer cidden rahatsız edecek kadar hissediyorsan diyet ve kardiyo yap bir de ağır çalış ayrıca sadece kardiyo ile erimez bel çevresi eğer diyet yapmadan yani kalori açığı vermeden yapmaya çalışırsan olmaz

Bel çevresini eritmek istiyorsan dediğin gibi eğimli yürüyüp temiz besleneceksin kilon varsa eğer cidden rahatsız edecek kadar hissediyorsan diyet ve kardiyo yap bir de ağır çalış ayrıca sadece kardiyo ile erimez bel çevresi eğer diyet yapmadan yani kalori açığı vermeden yapmaya çalışırsan olmaz
aşırı yağ oranım yok aslında spora başladıgımdan beri 4 kilo verdim(sadece kardiyo yaparak ama muhtemelen sudur) kalori açığı 300-500 arası mı bırakmalıyım yoksa daha fazla mı gerekli olur

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı