15 yaşında bel fıtığı

falconn32

Centipat
Katılım
16 Nisan 2023
Mesajlar
290
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Nisan'da 16 yaşıma gireceğim. Skolyoz için doktora gittim fakat doktor derecesi düşük bu ilerlemez dedi. Gene de mr çektirdik ve başlangıç seviyesinde bel fıtığı olduğunu söyledi doktor. Bacaklarıma ağrı yapıyor. Doktor bel egzersizleri verdi 5-6 ay sonra tekrar mr çektireceğiz fakat internette düzelmez diyorlar. Hayatım boyunca bu bacak ağrılarıyla mı yaşayacağım? Tecrübe etmiş kişiler varsa sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayat boyu bacak ağrısı ile yaşamayacaksın ki başlangıç seviyesi bel fıtığı ise bel-bacak bölgeni biraz geliştirsen zaten hissetmezsin. Bende 18 yaşında çıkmıştı şuan 25 yaşındayım 6 ayda 1 gün falan bel bacak ağrısı çekiyorum onda da ağır bir şey kaldırmışımdır mutlak. Düzelmez konusunda doğru hiç bir zaman belin o fıtıktan kurtulmayacak ama hayatını da etkilemesi zor yani. Kısacası sabahtan akşama kadar bilgisayar başında sürekli oturma, ağır bir şey mümkünse kaldırma ha illa kaldıracaksan bacaklarından kuvvet alıp kaldıracaksın belinden sakın güç alma.
 
Hayat boyu bacak ağrısı ile yaşamayacaksın ki başlangıç seviyesi bel fıtığı ise bel-bacak bölgeni biraz geliştirsen zaten hissetmezsin. Bende 18 yaşında çıkmıştı şu an 25 yaşındayım 6 ayda 1 gün falan bel bacak ağrısı çekiyorum onda da ağır bir şey kaldırmışımdır mutlak. Düzelmez konusunda doğru hiçbir zaman belin o fıtıktan kurtulmayacak ama hayatını da etkilemesi zor yani. Kısacası sabahtan akşama kadar bilgisayar başında sürekli oturma, ağır bir şey mümkünse kaldırma ha illa kaldıracaksan bacaklarından kuvvet alıp kaldıracaksın belinden sakın güç alma.

Hocam peki haftada 1-2 kez halı saha yapsam bunun zararı olur mu? Ağır bir şey sadece hafta içleri okul çantam var.
 
Yok bir şey olmaz.

Hocam doktorun raporunu buldum şöyle yazıyor. Lomber lordoz düzleşmiştir. Lomber vertebralarda açıklığı sağa bakan skolyoz mevcuttur. L3-4, L4-5 disklerinde minimal diffüz annüler bulging mevcut olup belirgin bası saptanmadı. Skolyoz için gitmiştik doktor derece düşük birşey olmaz demişti.
 
Hocam doktorun raporunu buldum şöyle yazıyor. Lomber lordoz düzleşmiştir. Lomber vertebralarda açıklığı sağa bakan skolyoz mevcuttur. L3-4, L4-5 disklerinde minimal diffüz annüler bulging mevcut olup belirgin bası saptanmadı. Skolyoz için gitmiştik doktor derece düşük birşey olmaz demişti.
Oğlum 10 sene okuyan adam bir şey olmaz demiş işte için rahat olsun git futbolunu oyna işte 10 sene okuyan adamın lafının üstüne laf mı söylememi istiyorsun :D
 
Yok reis estağfurullah ne demek olduğunu anlamadım terimlerin. Onu sormuştum :D.
Ha onları bende anlamıyorum ama minimal dediğine göre ne kadar kötü olabilir ki :D. Belirgin bası yok diyorsa sıkıntı yok zaten benimkinde sinir köküne kadar baskı var neredeyse ona rağmen gündelik hayatta belden bacaktan şikayetim yok. Bak fotoda işaretledim bendeki fıtığın nasıl sağa doğru özgürlüğünü ilan ettiğini :D. Sende bunun çeyreği kadar bile yoktur doktor bir şey olmaz dediyse merak etme.
 

Dosya Ekleri

  • 11.png
    11.png
    429,6 KB · Görüntüleme: 31

Geri
Yukarı