6. sınıf matematiğini bile çözemeyen biri nasıl başlamalı?

easyforrmee

Centipat
Arkadaşlar, benim neredeyse 10 yıldır odaklanma ve dikkat bozukluluğum var. Bu yüzden 6. sınıf bir matematik sorusunu dahi çözemiyorum. Derslerimi hiçbir zaman dinleyemedim. Yargılanmak için bu konuyu açmadım, yargılayacak arkadaşlar bu konuya yorum yapmazsa sevinirim. Kendimi nasıl toparlarım nereden başlamam gerekiyor. Ne kadar süremi alır toparlanmak? Zihinsel bulanıklılık ve varoluşsal sancılarla beraber yaşıyorum 3 yıldır. Yazılımcı olmak hayalim fakat matematiği anlayamadığım için o işin içine hiç girmek istemiyorum. Bekliyorum. Matematiği çözmek ve öğrenmek istiyorum teşekkürler.

Matematik yapamadığınız için "varoluşsal sancılar" mı yaşıyorsunuz?

Temelinizi sağlamlaştırmak için günde sadece 15 dakika konu anlatımı izleseniz 90'dan aşağı not almazsınız. Kafayada bu kadar takmayın.

Hocam aynı problemi çok yaşadım fakat bir şekilde toparladım. Yakın bir arkadaşım da aynı durumdan muzdaripti doktora gitti yönlendirmelerimizle, adını hatırlayamadığım bir ilaç kullandı uzun süre ilaçtan sonra dikkat konusunda problemlerinin gittiğini söylüyor. Şu anda da İTÜ'de Makine Mühendisliği okuyor.

Yani diyeceğim o ki yaşınız veya sınıfınız fark etmeksizin doktor desteği alın. Sonrasında hayallerinizin peşinden koşun. Hiçbir şey için geç değil.

Eminim çoğu kişi yaşıyordur bunu ilk önce kendine bir söz ver ve yavaş yavaş dediklerimi yap.

1)sabah erkenden kalk çay kahve ne varsa yanına al bir yandan keyif alırken bir yandan bu kitabı çöz.

2)konfor alanından çık kendini. Zorlamalısın bende yaşadım ve 8 gün boyunca sabah 9 akşam 10'a kadar çok fazla matematik çalıştım eminim zor olacak fakat gördüğüm kadarıyla içinde bulunduğun durumdan memnun değilsin.

3)korkma yapman gereken tek şey konu anlarken ben yapabilirim mottosunda olmak.

4) (en önemlisi) hedef kağıdı kullan bir kağıda yapman gerektiğin doğru sayılarını yaz.

İşte bunları 1 hafta keyifle uygulaman gerek molalar önem 40 dakika ders 10 dakika mola eminim başaracaksın iyi çalışmalar.

Arkadaşlar, benim neredeyse 10 yıldır odaklanma ve dikkat bozukluluğum var. Bu yüzden 6. sınıf bir matematik sorusunu dahi çözemiyorum. Derslerimi hiçbir zaman dinleyemedim. Yargılanmak için bu konuyu açmadım, yargılayacak arkadaşlar bu konuya yorum yapmazsa sevinirim. Kendimi nasıl toparlarım nereden başlamam gerekiyor. Ne kadar süremi alır toparlanmak? Zihinsel bulanıklılık ve varoluşsal sancılarla beraber yaşıyorum 3 yıldır. Yazılımcı olmak hayalim fakat matematiği anlayamadığım için o işin içine hiç girmek istemiyorum. Bekliyorum. Matematiği çözmek ve öğrenmek istiyorum teşekkürler.

0'dan rehber matematik veya Antrenmanlarla Matematik al başla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı