Acer Nitro 16 modellerde bulunan yüksek sıcaklık sorunları ve kötü teknik servis deneyimi

• Konuyu başlatan Bruz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 139
  • Görüntüleme 7B
Herkese merhaba. Ülkemizde muadilleriyle beraber rekabet gören markalardan biri olan Nitro serisi modellerin sıcaklık sorunlarına ve bu işletmenin teknik servis birimine değineceğim.
Forumumuzda da üyeliği bulunan ve RTX 4060 - R7 7840HS sistemli Nitro 16 modele sahip olan bir arkadaşımız. Aldığı cihazın CPU sıcaklığın absürt derecelerde gezindiğine dair bir konu paylaşmıştı. ( bu konu Şikayetvar sitesinde de mevcuttur ). Sıcaklığın diğer modellere nazaran daha yüksek olduğu gören arkadaş bahsi geçen sitede bir şikayet paylaşmış, sıcaklık sorununu diğer modellere kıyaslatarak sorunu kendisi çözemeyip destek amaçlı Acer teknik servisine başvurmuştu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kıymetli Acer teknik servis biriminden arkadaşlar da konuyu açan arkadaşa şu cevap vermiş:

Ekran görüntüsü 2024-07-06 115345.png

Arkadaş kullandığı modeli temin ettiği firmaya göndermiş lakin sorunu çözemeyeceğini söyleyip işi Acer teknik servisine kitlemişler. Acer servisi de sorunu çözememiş ki arkadaşa bu sıcaklıkların normal olduğunu milletin dediğine kanmamasını dile getirmiş. Sıvı metal ile piyasa sürülen bir model nasıl bu kadar sıcaklığa çıkabiliyor hayret doğrusu :).

acer-nitro-16-ve-arena-bilgisayar-sorunu-3.jpg

Valorant CPU bazlı oyun olduğudan dolayı arkadaş Valorant'ı örnek göstererek bir ekran kaydı göndermiş. Anlık olarak sıcaklık-güç kullanımını yorumlarak pek doğru olmasa da 54 W güç çekerek işlemci sıcaklığı 96 dereceye çıkmış. Buna müteakkip NitroSense üzerinden arkadaş bazı ekran kayıtlarını da paylaşmış:

Ekran_goruntusu_2024-03-26_185023.png

Ekran görüntüsü 2024-07-06 121052.png

Görüldüğü üzere burada sıvı metal bu modelde ciddi anlamda gümlemiş zira sıvı metal macunla piyasaya sürülen bir cihazın bu sıcaklıklara kadar çıkması pek normal değil. Ama olsun, en iyisini Acer teknik servisindeki kıymetli arkadaşlarımız bilir, o yüzden normal diyelim :).
Bu tarz sorunlar sadece bir arkadaşa da ait değil elbette. Farklı farklı kullanıcılar bu sorundan maalesef müzdarip. Hatta başka bir arkadaş da bu forumda bu konuyla alakalı sorununu bazı ekran kayıtlarıyla paylaşmış testleri yapmıştır ama nafile o da sorunu çözememiş.

Screenshot 2024-06-24 030152.png

Screenshot 2024-06-24 023129.png

Screenshot 2024-06-22 195959.png

Bunun gibi daha bir sürü elde bilgi bulunuyor, bu sorunları da sadece bizim ülkemizde yaşayan insanlar yaşamıyor. Polonya'lı birisi de Acer forumda aldığı Nitro 16'nın 97-100 derecede takıldığını söylemiş lakin yetkili birim de çözüm olarak arkadaşa laptop stant almasını söylemiş. Bu tarz sorunlar yok macun yanlış sürülmüş, yok bakımı yapılmamış, yok altına stant alın demekle çözülecek sorunlar değil. Bu sorunları yaşayanlar zaten cihazı yeni aldıkları gibi yaşıyor maalesef. Nitro 16 alacaklara tavsiyem, şüphesiz panel olarak rakibi olmayan bir modeldir lakin alacaksanız sıcaklık konusunda biraz daha üstünde durmanızı tavsiye ederim. Bu tarz cihazlara sıvı metal ile sürülerek piyasa sürülüyor ve sıcaklık performansı da bu macuna dayalı örnek gösteriliyor. Zamanı geldiğinde sıvı metal macunun ömrü dolduğu zaman sıvı metal macun ile elde edinilen sıcaklık performansı termal macunla almanız pek mümkün olmayacak bu modellerde zira 330W bir adaptörle geliyor. Kullanımınıza bağlı olarak sıcaklığa dayalı bir throttling yaşamanız çok muhtemel olacaktır eğer sıvı metal ile desteklemezseniz.

Dosya Ekleri

• 1720256120727.png
    1720256120727.png
    74,9 KB · Görüntüleme: 149
  • IMG_20240326_184815.jpg
    IMG_20240326_184815.jpg
    62,2 KB · Görüntüleme: 159
Hocalarım sizce bu laptop mu yoksa msi katana 15 mi tercih edilmeli ? Msi katana 4070 li ve 40k ya alacağım acer nitro 16 4060 lı ve 37k ya alacağım.

İşlemciye bir şey olmaz diye bir şey yok. Konunun ilk sayfalarına gel, adamın biri 120 derecelerde çalışıyor Predator modelim normal diyor. Termal kısıtlama dinlemez gümler o işlemci.
Normalde 100 dereceye vurunca watt düşürüp sıcaklığını düşürmesi lazım. Düşürmüyorsa sıkıntı büyük. Anakart başta olmak üzere tehlike teşkil eder. Ayrıca şu 120 derece gören arkadaşlar bilgisayarı eldivenle falan kullanıyor herhalde. Ya da kendileri hayalet sürücü falan sanırım. Benim anlamadığım bu 100 derece ve üstünü savunan arkadaşlar hiç mi Victus ya da LOQ serisi laptop görmemiş. Her laptopu kendi laptopları gibi soğutma sıkıntılı sanıp 100 dereceleri geçiyor sanıyorlar.

iade zaten edemiyoruz 14 gün süresi geçti
İlk 6 ay kuralı var. İlk 6 ayda arıza çıkarsa bu ayıbın baştan beri var olduğu kabul edilir. Üreticinin aksini kanıtlaması lazım. Siz servise gönderin. Sorun çözülmezse/çözmezlerse servise durumu bildirip iade isteyin. Kabul etmezlerse doğru THH'ye başvurun.

Bir ara birkaç arkadaş vardı. Benzer bir konu üzerine tartışma açılmıştı. 100 derece işlemci için normal, işlemci için hiçbir zararı yok, işlemci bozulmaz falan diyorlardı. Intel şimdi yüksek watt çekmesi ve sıcaklıklara ulaşmasından ötürü masaüstü tarafında son nesil işlemcilerinde bazı sıkıntılar yaşıyor. Umarım bu düşüncedeki arkadaşlar işlemci sıcaklığının düşük olmasının (düşük watt çekmesinin) ne kadar önemli olduğunu anlarlar. Düşük olmasının zaten bir zararı yok hatta tam tersi faydası var ama yüksek olmasının hiçbir faydası yok, tamamen zarar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Normalde 100 dereceye vurunca watt düşürüp sıcaklığını düşürmesi lazım. Düşürmüyorsa sıkıntı büyük. Anakart başta olmak üzere tehlike teşkil eder. Ayrıca şu 120 derece gören arkadaşlar bilgisayarı eldivenle falan kullanıyor herhalde. Ya da kendileri hayalet sürücü falan sanırım. Benim anlamadığım bu 100 derece ve üstünü savunan arkadaşlar hiç mi Victus ya da LOQ serisi laptop görmemiş. Her laptopu kendi laptopları gibi soğutma sıkıntılı sanıp 100 dereceleri geçiyor sanıyorlar.

İlk 6 ay kuralı var. İlk 6 ayda arıza çıkarsa bu ayıbın baştan beri var olduğu kabul edilir. Üreticinin aksini kanıtlaması lazım. Siz servise gönderin. Sorun çözülmezse/çözmezlerse servise durumu bildirip iade isteyin. Kabul etmezlerse doğru THH'ye başvurun.

Bir ara birkaç arkadaş vardı. Benzer bir konu üzerine tartışma açılmıştı. 100 derece işlemci için normal, işlemci için hiçbir zararı yok, işlemci bozulmaz falan diyorlardı. Intel şimdi yüksek watt çekmesi ve sıcaklıklara ulaşmasından ötürü masaüstü tarafında son nesil işlemcilerinde bazı sıkıntılar yaşıyor. Umarım bu düşüncedeki arkadaşlar işlemci sıcaklığının düşük olmasının (düşük watt çekmesinin) ne kadar önemli olduğunu anlarlar. Düşük olmasının zaten bir zararı yok hatta tam tersi faydası var ama yüksek olmasının hiçbir faydası yok, tamamen zarar.

Hocam başvuran arkadaşlar var servis işe yaramıyor biriside başvurmuştu şuan mahkemede karar bekliyor adam 3 kere servise göndermiş kargoyla bir şey yaptıkları yok

Hocam başvuran arkadaşlar var servis işe yaramıyor biriside başvurmuştu şuan mahkemede karar bekliyor adam 3 kere servise göndermiş kargoyla bir şey yaptıkları yok
Önceden başvuranlar için evet dediğiniz doğru ama çok fazla başvuru olduğu için servis sorunu kabullenmiş. Sıvı metal değişimini yapıyor.

Hayatinda ilk defa 100 derece laptop gorenler nasıl bir gormemisligin bataginda ben asil onu merak ediyorum. Hala bu kultursuzlugun devam ettigini goruyorum ugrastim size laptoplarin oyun oynarken hangi sicakliklarda calistigini gosteren bir potpori hazirladim. Kendim de son 20 yilda 10 taneye yakin laptop değiştirmiş birisi olarak 100 dereceleri %95'inde deneyimlemis birisiyim. Bir şey bilmeyen insandan daha kotu ne vardir biliyor musunuz? Bir şey bildigini sanan insan! Bu dunyada karsilasabileceginiz en kotu insan modelidir, laf anlamaz kanit gostersen inanmaz. Asagidaki listeyi cok fazla uzatabilirim ama canim sıkıldı gereksiz gereksiz ugrasmaktan.

Alin size birkac ornek:

Baldur's Gate 3 Testine bakin.

Horizon Forbidden West testine bakin.

Forbidden West izleyin.

Hepsini izleyin.

MSI GE Titan'in Dead Space sicakliklarina bakin. Max Fan'da alinmis degerler.

Tomb Raider benchmarkina bakin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet normal aslinda. Benim laptopumda da sivi metal var, 103 derece goruyorum. Teknik servisin soyledigi hayat dersi gibi olmus, internette rastgele bir ekran goruntusunde islemciyi Valorant oynarken 75 derece gormus inanmis yurdum koylusu.

Şu yorumundan sonra ciddiye alamıyorum seni maalesef. Merak ediyorum termal darboğaz canını mı sıkmıyor ya da eldivenle mi kullanıyorsun cihazını?

@BurakAtan @gen2 Bu 4070 ekran kartlı 7840HS işlemcili Nitro 16 modelini mart ayında satın aldım. Gruplarda sıcaklık ile ilgili problem yaşayanlar oldu. Bunu oranlarsam 100 laptoptan 2-3 tanesinde ısınma problemi şikayeti vardı. Bunun dışında da ufak tefek can sıkıcı problemler olanlarda vardı yine aynı oranlarda. Ufak tefek problem olanlardan biri de bendim. Bendeki problem 3-4 ay sonra kendiliğinden çözüldü muhtemelen güncellemelerden sonra düzelmiştir. Çünkü NVIDIA da onaylamıştı problemimi. Muhtemelen fixlenmiş driver paylaştılar. Şu an hiç problemsiz kullanıyorum.
Bende ısınma problemi hiç olmadı. Ben sırf videolarda 75-80 derecelerde çalıştığını gördüğüm için 2 hafta evvelinde aldığım 90 derece fix çalışıp 90'dan aşağıya inmeyen fan yerlerinde el yakıcı üflemesi olan donanım özellik kalite vs. her konuda kötü bulduğum Monster'i iade ettim ve Nitro 16 modelini aldım. Aslında masaüstü alacaktım alev gibi klavyeyi kullanmak istemememden dolayı fakat Nitro 16 da klavye ısınmıyor.
Laptop işlemci sıcaklığı kolay kolay 80leri bende geçmiyor. Normalde kışın 72-75 gibi çalışıyor. Yazın 78-79 gibi çalışıyor tabii ara ara 82-83-84 gördüğü olabiliyor orada fan biraz daha hızlanıp 70'lere indiriyor.
Bu laptop 90 derecelerde çalışsaydı direkt iade ederdim hatta şöyle diyeyim 70-80 lerde çalışacak laptop olmasaydı laptop yerine masaüstü alırdım.
Yanlış hatırlamıyorsam laptopta cinebench r23 testini denedim. İşlemci 91 derecenin üstüne çıkmadı ve bu otomatik fan ayarlarındayken oldu. Bu laptopta max 90 derece görüleceğini düşünüyorum oda anlık olarak görülür anlık yük binmelerinde. Normal oyun program vs. kullanırken 84 leri geçmemeli. Bende oyunlarda hep 80 altındaydı.
Ben birde extra olarak 2 ay önce işlemci agresif çalışma modunu kapattım. Oyunlarda hiç fps düşmesi ve bir problem görmedim bu şekilde kullanıyorum. Şuan yazın oyunlarda 70i geçmiyor. Havalar biraz soğukken 60-65 derecelerde takılıyordu. Ekran kartı bu senaryoda az 3-4 derece daha sıcak çalışıyor işlemciye göre. Normal chrome internette takılırken sıcaklıklar 50 dereceyi geçmiyor.
Ek olarak bu laptopun fanları çok iyi olduğunu düşünüyorum baya baya fanlardan ses gelmiyorken bile güzel üflüyor elimle hissettiğim kadarıyla. Fanlarda tozlanma problemi var belki ortamdan belki başka bir sebep.
Ben laptoptan çok memnunum şu an aktif tek problem menteşede minik bir çıt sesi sadece kapatırken. Biraz vidasını gevşettim çoğunluğu çözüldü. Servise kesinlikle vermemek için elimden gelen her şeyi de yaparım. Ne laptop servisleri ne araç servisleri hepsi çok kötü benim deneyimime göre. Kimse iş bilmeden çalışıyor. Sıfır 2023 model golf aracımda neler neler gördüm bilmek bile istemezsiniz. Aynı durumlar laptop yada diğer servislerde de kolay kolay farklı olacağını sanmıyorum. Bildiğiniz güvendiğiniz özel servisler bence en iyisi olabilir.

Yazdıklarım doğru veya yanlış benim gözlemlerim tecrübelerim. Laptopumdaki can sıkıcı bir yazılım problemi çözülmeseydi benim de canım çok sıkkın olurdu.

Şu yorumundan sonra ciddiye alamıyorum seni maalesef. Merak ediyorum termal darboğaz canını mı sıkmıyor ya da eldivenle mi kullanıyorsun cihazını?

Senin termal darbogaz sandigin şey butun laptoplarda oluyor zaten. Cozebiliyorsan git basvur ASUS, Acer'a muhendis olarak coz.

Merhaba
Hangi oyunda yada programda o dereceleri görüyorsunuz? Bayağı sıcaklık konusuyla ilgili muhabbet dönmüş bende aynı programda denemek istiyorum.

Konunun diğer sayfalarını okumadım. Konudaki laptop benimki ile aynı model gözüktüğü için meraktan bakıyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı