Çözüm ASUS ROG laptopların aşırı ısınması

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Hocam bende nitro 16 aldım mart ayında ama felaket sıcak çalışıyor ben artık laptop felan almam turbo boost kapalı kullanıyorum fps kaybım olmuyor şükür ama dengelide bile yine 88 lere çıkıyor boost açık olursa 100 dereceleri görüyorum heleki performans modunda
Allah alalh bi servise gösterin böyle olmaması lazım çünkü. Mesela ben forza horizon 5 oynuyorum fanları 4200rpm çalıştırıyorum 80 dereceyi görmüyorum.

Bende ASUS anakart var. Bu hangi tema? ROG temasından güzel duruyor.
1721683825742.png

Allah alalh bi servise gösterin böyle olmaması lazım çünkü. Mesela ben forza horizon 5 oynuyorum fanları 4200rpm çalıştırıyorum 80 dereceyi görmüyorum.
Hocam servise gösteren arkadaşlar var ama sonuç alamadı servisede vermek istemiyorum açıkçası istanbulda değilim kargo vs yapmak gerekiyor kargoda bir iş gelirmi başına bilmiyorum neyse bu ayrı konu bir arkadaşta daha var böyle benim gibi ısı değerleri sorunu laptopun içine açarak sıvı metal likiti değiştirdi CPU'nun bide Gpu ya termal macun sürdü laptop sıcak çalışmıyor artık onun büyük ihtimalle bizim laptoplarda fabrikasyon çıkışlı bir hata var sıvı metali ne yapmışlarsa artık tahminimce bende aynısını yaparsam sıcaklık değerleri düşücek gibi ama yeni aldım martın 15de hemende içi açılsın istemiyorum cihazın biraz zaman geçsin büyük ihtimalle ya kargoya verip servise yollucam yada içini açıp sıvı metal likit uygulayacağım tabi dikkat etmek lazım sıvı metal bildiğin macuna benzemiyor şuan turbo boostu kapattım işin ilginç tarafı fps kaybım vs olmuyor aynı fps değerlerini alıyorum kapalı olmasına rağmen

Hocam servise gösteren arkadaşlar var ama sonuç alamadı servisede vermek istemiyorum açıkçası İstanbul'da değilim kargo vs yapmak gerekiyor kargoda bir iş gelir mi başına bilmiyorum neyse bu ayrı konu bir arkadaşta daha var böyle benim gibi sıcaklık değerleri sorunu laptopun içine açarak sıvı metal likiti değiştirdi CPU'nun bir de GPU'ya termal macun sürdü laptop sıcak çalışmıyor artık onun büyük ihtimalle bizim laptoplarda fabrikasyon çıkışlı bir hata var sıvı metali ne yapmışlarsa artık tahminimce bende aynısını yaparsam sıcaklık değerleri düşecek gibi ama yeni aldım Mart'ın 15'te hemende içi açılsın istemiyorum cihazın biraz zaman geçsin büyük ihtimalle ya kargoya verip servise yollacayağım ya da içini açıp sıvı metal likit uygulayacağım tabii dikkat etmek lazım sıvı metal bildiğin macuna benzemiyor şu an Turbo Boost'u kapattım işin ilginç tarafı FPS kaybım vs olmuyor aynı FPS değerlerini alıyorum kapalı olmasına rağmen.

İşlemci 4.5GHz çalışırken bile 4060'ı rahatça besliyor. O yüzden ben de çoğu oyunda en yüksek performans değil dengeli modda oynuyorum. Fanları kısıyorum ısınmadıği için. Turbo fanda 65 derece oynayacağıma fanlar %60'da iken 75 derece oynamayı tercih ederim.

Bana ısı sereceleri kötü gibi geldi, bu sene demk geldiğim Acer Nitro 16 ve 17 cihazlar muazzam serin çalışıyor. Kışın aldığim dereceleri paylaşayım. Cihazlarda sıvı metal var ve aşırı serin çalışıyorlar. Yazın bile oyun oynarken fanları %60'da çalıştırıyorum.

Neyi kötü geldi ki? Hatrı sayılı cihazlar bundan daha iyi performans gösterir ki zaten fanlar yavaş dönüyor.

Yük altında stabil kalan canavarlardan birisi ve bu cihazda bahsettigin modellerdeki gibi sıvı metal var.

Saçma sapan bir yorum olmuş desem yeridir.

Bir de yanlış anlama ama ASUS ROG konusunda acer nintro modelinden bahsetmeye cekinirim, ikisi ayrı dünyaların cihazı.

Son düzenleme:
Çok doyurucu ve açıklayıcı olmuş hocam. Elinize emeğinize sağlık. Bu TUF serisinde bile iş görür. Merak ettiğim g helper ile Aura, armory kadar uyumlu çalışıyor mu? Ya da çalışıyor mu?

Çok doyurucu ve açıklayıcı olmuş hocam. Elinize emeğinize sağlık. Bu TUF serisinde bile iş görür. Merak ettiğim g helper ile Aura, armory kadar uyumlu çalışıyor mu? Ya da çalışıyor mu?

Teşekkürler hocam cansınız. Uyum konusunda sorun yaşamadım hiç. Lakin konuya geleceklere önerim g helper güncelleme yerinden güncelleme kesinlikle yapmayın. 2 defa mavi ekran yedim formatlamak zorunda kaldım ve ses sürücüsünde falan sorun vardı.

Ayrıca küçük bir güncelleme geçeyim her zaman güç tassarufu modunda kullanıyorum, 4.4 GHZ civarında kullanım oluyor işlemci ve daha az ısınıyor. Daha stabil oluyor, sadece render alırken performans modunda kullanımı daha mantıklı olur.

Son düzenleme:
@Mithranlia Hocam söylediğiniz ghelper uygulamasını daha önce kurmuş silmiştim. Şimdi tekrar kurdum bir süredir test ediyorum. Cpu dengeli ve Gpu standart modda boşta olması gerektiği gibi 50-60 derece arasında dolaşıyor. Gayet güzel değerler oyunda da 85 dereceyi geçmiyor ama fanı hızını biraz arttırdım tabi. (Özel fan eğrisi uyguladım)

Sadece bugün fark ettiğim bir sorun var sanki ekran ara ara dalgalanıyor. nasıl tarif etsem bazen evlerde voltah düşer deriz ışıklar gider gelirya anlık öyle birşey. Bu mevzu sadece windows da var galiba oyun oynarken bir sıkıntı yok. Ona da bir bakacağım.

Ghelper çok yardımcı oldu ama. tavsiye için teşekkürler.

Yine deneyimledikçe paylaşım yapacağım.

Yeni konular

Geri
Yukarı