ASUS ROG STRIX Scar 17 G733PZ-LL062 alınır mı?

Garanti işi lehine açıklığa kavuşursa inanılmaz olur. Fotoğraf bekliyorum. Kanlı canlı görmek harika olur. İyi değil çok iyi o değerler. Oyun bilgisayarında oyunlar ne kadar kullanacak ki zaten.

Garanti işi lehine açıklığa kavuşursa inanılmaz olur. Fotoğraf bekliyorum. Kanlı canlı görmek harika olur. İyi değil çok iyi o değerler. Oyun bilgisayarında oyunlar ne kadar kullanacak ki zaten.
Kusura bakma biraz geç dönüş yaptım. Oyun olarak FİFA 24 - AC Valhalla - Elden Ring indirdim şimdilik. Hangi uygulama daha sağlıklı ? msi afterburner bazen sapıtıyor. Testleri yapıp paylaşacağım buradan.

Afterburner çok detaylı anlık görürsün. Neden hatalı çalışıyor? Arka planda hw info bakabilirsin. Çektiği W FPS sıcaklık vs.

@grkns burayı unuttun galiba oyunlardan :)
Nasılsın. Nasıl gidiyor.

Son düzenleme:
Afterburner çok detaylı anlık görürsün. Neden hatalı çalışıyor? Arka planda hw info bakabilirsin. Çektiği W FPS sıcaklık vs.

@grkns burayı unuttun galiba oyunlardan :)
Nasılsın. Nasıl gidiyor.

Birkaç gündür yoğundum. Pek oturamadım. Şimdi bir iki test yaptım. Birazdan undervolt işlemlerini yapacağım. Undervolt sonrası da testleri atarım. Yalnız timespy benchmark programda upgrade falan diyor. Nasıl ücretsiz temin edebilirim. Şu video'daki adımları izleyerek yapıyorum ama onun yaptığı timespy mıdır nedir bulamadım onu :(
Cinebench R23 - Performans mode - Undervolt kapalı

cinebench test no undervolt performans mode.png

3DMark - Performans mode - Undervolt kapalı

3dmark .png

Oyun testlerini de bugün paylaşırım. Genel olarak laptop çok güzel. Çok memnunum. Maşallah diyeyim nazar değmesin :)

Birkaç gündür yoğundum. Pek oturamadım. Şimdi bir iki test yaptım. Birazdan undervolt işlemlerini yapacağım. Undervolt sonrası da testleri atarım. Yalnız timespy benchmark programda upgrade falan diyor. Nasıl ücretsiz temin edebilirim. Şu video'daki adımları izleyerek yapıyorum

Cinebench R23 - Performans mode - Undervolt kapalı

cinebench test no undervolt performans mode.png
3DMark - Performans mode - Undervolt kapalı

3dmark .png

Oyun testlerini de bugün paylaşırım. Genel olarak laptop çok güzel. Çok memnunum. Maşallah diyeyim nazar değmesin :)

Kendi mesajımı yanlışlıkla cevapladım :) düzeltme bir kere varmış galiba. Tekrar düzeltemiyorum. Time Spy Benchmark buldum. Onu da yapacağım şimdi testini

Son düzenleme:
Merhaba. Geç geldiğim için kusura bakma. Bazı işler vardı. Undervolt ihtiyacın yok ki. Ben sana örnek olsun diye göndermiştim. Zaten ürün o donanıma göre gayet serin çalışıyor. Testlerde alması gereken puanı da almış. 3-5 puan fazla almak için değmez o ince ayarlar. Daha önce konuştuk zaten. Sentetik ortam başka uygulama başka. İlla istiyorsan ThrottleStop limit koy kafan rahata erer.

Merhaba. Geç geldiğim için kusura bakma. Bazı işler vardı. Undervolt ihtiyacın yok ki. Ben sana örnek olsun diye göndermiştim. Zaten ürün o donanıma göre gayet serin çalışıyor. Testlerde alması gereken puanı da almış. 3-5 puan fazla almak için değmez o ince ayarlar. Daha önce konuştuk zaten. Sentetik ortam başka uygulama başka. İlla istiyorsan ThrottleStop limit koy kafan rahata erer.

Merhaba, estafurrullah ne kusuru :) birkaç gündür throtterstop nasıl kullanıyor onu öğreniyor ve deniyordum. Öğrendiğim birkaç ayar tam olarak olmasa da işime yarıyor. Laptop 80 dereceyi geçti mi çok ses yapıyor. 3-5 puan almak için değil. Daha serin çalıştırmak için throtterstop ile uğraşıyorum :)

Aslında o ürün için 80 derece şahane bile sayılır. Turbo fan aktif mi?
Turbo fan açmadan dengeli ya agresif pek detaya girmeden varsa Lenovo uygulama yoksa belki 115-95W limit koysan sıcaklık belirgin düşer diye düşünüyorum. Bildiğim ve gördüğüm kadarıyla zaten oyunlarda 35W 75W ya da CPU oyunsa 100W aynı frekans da iyi performanslı çalışıyor. Bazen çok önemliyse %1 FPS düşer. Senin panelin kaliteli olduğu için hissetmezsin bile.
Bendeki OLED'le hususi deniyorum ve çok hissetmiyorum şahsen. Oyun zamanı çek limiti kafana göre geçmesin bence 60-70-80W rahatına bak. AAA oyunlarda yüksek ihtimalle 50W yeterli bile. CPU odaklı oyunlarda genel fikrim yok ama 70-80W yeterli diye düşünüyorum. Sanırım CPU yok yere kafasına göre 90-130W arası takılırdır😅
13900HX için Turbo kapatmayı düşünme bile. Kafeste aslana gerek yok. Bekliyorum yine sonuçları.

Lenovo vantage uygulamasında özel diye bir seçenek var performans ve dengelinin altında. onu seçtim ve oradan dediğini watt ayarlarını yaptım. Bir kaç oyun denemesi yapıp SS atacağım.

Ekran görüntüsü 2024-07-15 181734.pngEkran görüntüsü 2024-07-15 181743.png

AC Valhalla 10 dakika oynadım. Lenovo vantage uygulamasından işlemci maksimum sıcaklık değerini 85 derece yaptım ve 85 dereceyi geçmedi. Throtterstop programından PROCHOT offset ayarını 20 yapıcam. Yani işlemci sıcaklığını maksimum 80 yapıcak. 80 üstüne çıkmıyor. Bu sayede fanlar daha az sesli çalışıyor :)
Ekran görüntüsü 2024-07-15 205431.png
Performans modu içinde ekran görüntüsü aldım. işlemci max 90 dereceyi gördü. Ekran kartı 80 dereceyi.
Ekran görüntüsü 2024-07-15 210229.png
Bu da dengeli mod. Fps'lerde performans ve özel moda göre normal olarak düşüyor ama bu ekran kartıyla hiç problem değil :)

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-07-15 210509.png
    Ekran görüntüsü 2024-07-15 210509.png
    949 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
Vay canına Lenovo yazılımı çok iyi ha. Çağ atlamış ya da ben bu şekilde detaylı kullanmadım. Bu ayarlar varken ThrottleStop ne hacet :)
Sadece PL1 tau anlamadım tam olarak. Zaten CPU seçtin 100W neden 160 görünüyor? Çok fazla hakim değilim bu konuya. PL1 tau yazan statik ya da dinamik limit mi acaba?

Vay canına Lenovo yazılımı çok iyi ha. Çağ atlamış ya da ben bu şekilde detaylı kullanmadım. Bu ayarlar varken ThrottleStop ne hacet :)
Sadece PL1 tau anlamadım tam olarak. Zaten CPU seçtin 100W neden 160 görünüyor? Çok fazla hakim değilim bu konuya. PL1 tau yazan statik ya da dinamik limit mi acaba?
Bilmiyorum ama istediğim gibi değiştirebiliyorum. Çok sıkıntı olmuyor. Dediğim gibi bir kaç gün throtterstop denedim öğrendim bir şeyler. Şu laptopta sadece PROCHOT offset 20 yaparsam işlemci sıcaklığını 80 dereceye kitliyor. 25 yaparsam 75 dereceye kitliyor. Bir tek bu işime yarar. Geriye kalan undervolt falan böyle güçlü laptopta anca skor kasmak için kullanılır. O da gereksiz :)

Yeni konular

Geri
Yukarı