Çözüldü BIOS süresinin inanılmaz derecede fazla uzun olması

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

darthvadersheir

Hectopat
RAM
32 x 2 6000 MHZ 40-40-40-77
SSD veya HDD modeli
Samsung 990 pro
Ekran kartı
Asus Rog Strix 4090 oc
Anakart
Asus Rog Crosshair 670e Hero
İşlemci
amd ryzen 9 7950x3d
Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım aşırı derecede yavaş açılıyor ve nedenini hiçbir şekilde bilmiyorum. Sistem bilgilerini ve görev yönetici kısmını belirttim. Bir de açıldığında 20 saniye gibi bir süre kasıyor ve takılmalar oluyor sonra da normale dönüyor.

Dosya Ekleri

• 1700373476567.png
    1700373476567.png
    60,2 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
Çözüm
Orada görünen her şeyi Security hariç devre dışı bıraktım. Overclock yaptınız mı derken ne demek istiyorsunuz anlamadım. BIOS'ta Fast boot açık Windows'ta da açık.

Hepsini yaptım sonuç yine aynı.

Hız aşırtamadan bahsediyordum.
Windows'taki Fast bootu ve anakarttaki Fast bootu kapatın ve tekrar deneyin.
Cyristaldisk info ile öğrenebilirsiniz.
Şöyle bir ekran geldi sağlık full ama altta farklı farklı şeyler var pek anlamıyorum.

Başlangıçta açılan programlardan kaynaklı. İşlemci çok fazla tüketildiği için ek işlem yapıldığında takılma ve donmalar yaşanır. Bazı programlar o başlangıç menüsünde gözükmüyor. Kendi ayarlarından kapatmanız gerek.
Hangi programlar olabilir bunlar? Kendi yüklediğim her şey devre dışı şu an hiçbir şey açılmıyor.

Dosya Ekleri

• 1700382771432.png
    1700382771432.png
    35,7 KB · Görüntüleme: 28
Şöyle bir ekran geldi sağlık Full ama altta farklı farklı şeyler var pek anlamıyorum.

Hangi programlar olabilir bunlar? Kendi yüklediğim her şey devre dışı şu an hiçbir şey açılmıyor.

Sisteminizdeki sürücüleri güncellemeyi deneyin. Gereksiz gördüğünüz programları kaldırın.

ASUS'un sitesinden anakartın bulunduğu kısımdaki her şeyi yükledim. BIOS güncellemesi yaptım. Windows Update kısmını tamamladım. Daha ne yapabilirim bilmiyorum.

Kullandığınız bir antivirüs programı var mı?

Görev Yöneticisi'ni açıp, işlemci kısmını kontrol eder misiniz? Hangi uygulamalar açık ve işlemci tüketiyor?
Şu an görünen nerdeyse her şey %0 olarak duruyor. Toplam %3 kullanım var onlar da chrome ve lightning service diye bir şey.

Kullandığınız bir antivirüs programı var mı?
Hayır sadece Microsoft var. Geç açılıyor belki virüs vardır diye taratmak için malwarebytes yüklemiştim ama zaten ondan önce de böyleydi.

Format atın çok rahatsız ediyor ise.
Son çözüm olarak bunu yapayım o zaman her şeyi yaptıktan sonra. Çok teşekkürler

Şu an görünen neredeyse her şey %0 olarak duruyor. Toplam %3 kullanım var onlar da Chrome ve lightning service diye bir şey.

Hayır sadece Microsoft var. Geç açılıyor belki virüs vardır diye taratmak için Malwarebytes yüklemiştim ama zaten ondan önce de böyleydi.

Son çözüm olarak bunu yapayım o zaman her şeyi yaptıktan sonra. Çok teşekkürler

Kullandığınız PSU kaç watt?

1000 watt ama FurMark dışında 600 üstünü göremedim

Hocam şu anda tek çözüm yolu format gibi görünüyor. Bir format atmayı da deneyiniz.
Veya CMD'yi yönetici olarak açıp sfc/scannow yazıp sistem dosyalarını denetleyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı