Chrome satılacak konusunda talipler çoğaldı!

@BursaliEfsane Symbian gerçekten kullandınız mı?

Chrome'u da satması için bir sebep yoktu ancak tekelleşme ve rekabetten dolayı bugün satılma haberleri dönüyor gördüğünüz üzere. Android resmen duraksama devrine girdi ve Google yavaş yavaş alternatif işletim sistemi Fushia öne çıksın diye Android'i kısıtlıyor.
Chrome'u satması için sebep vardı TEKEL olması. Mahkeme ya chrome satılmasına karar verecekti ya da başka bir ürününü sattıracaktı. Symbian kötüydü hocam uzun süre kullanma fırsatım olmadı 1 kere arkadaşımın telefonunu kullanmıştım ve arayüzü gerçekten kötüydü. Kullanışlı olsaydı bugün android yerine symbian konuşurduk.

Satılsa çok iyi olur, Brave, Firefox, Zen vb. gül gibi tarayıcılar varken neden Chrome kullanalım? Herkes böyle düşünse keşke.

@BursaliEfsane Ben yıllarca Symbian kullandım ve halen daha kullanıyorum, gayet güzel bir işletim sistemiydi. Bugün Android konuşmamızın sebebi Google'ın işletim sistemini iyi fonlayıp erken parti üreticileri ekonomik olarak da desteklemesiydi. Vakıf olmadan önce Symbian kullanabilmek için cihazınızda Symbian topluluğuna üye olmanız gerekiyordu.

Hazır Google'ın eli değmişken Android'i de elinden çıkarması taraftarıyım. Özellikle Apple gibi ticaret konusunda uzman bir şirkete satılsa daha iyi bir hale gelebilir diye düşünüyorum. Next Step ve Macintosh birleşimi gibi aynı.

Satılsa çok iyi olur, Brave, Firefox, zen vb. gül gibi tarayıcılar varken neden Chrome kullanalım? Herkes böyle düşünse keşke.

Ben bilgisayarda aktif olarak zen kullanıyorum. Firefox'tan gectim. Oncesinde Opera GX kullaniyordum. İyi ki gecmisim. Ancak telefona bunlari yukleme geregi duymadim. Belki usendigim icindir ama hala Chrome var ana tarayici olarak.

Hazır Google'ın eli değmişken Android'i de elinden çıkarması taraftarıyım. Özellikle Apple gibi ticaret konusunda uzman bir şirkete satılsa daha iyi bir hale gelebilir diye düşünüyorum. Next Step ve Macintosh birleşimi gibi aynı.

Böyle bir olaya en başta ABD mahkemeleri izin vermez. Apple alması demek rekabetin ölmesi demek. Apple alması demek tekel olması demek. Google sadece Chrome ile sınırlı kalırsa gerçekten şanslı. Sonuçta Chromium açık kaynaklı bir proje. Tekrar yeni bir tarayıcı geliştirip Android de varsayılan yapmaya bakar. Tabii ABD mahkemeleri tekrar yapmalarına izin verirse.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı