memetkarakusw

Femtopat
Katılım
16 Mart 2024
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
TOSHIBA MQ01ABF050
napmalı.PNG


Farklı kurulum USB'leri ile farklı ISO'lar ile (Windows 10, Windows 11, Arch Linux) ve son olarak farklı bilgisayar ile işletim sistemi kurmaya çalıştığım diske işletim sistemi bir türlü kurulamadı.

Yetkili moderatörleri, konu hakkında bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşları bu durumu çözmeye davet ediyorum.

Toshiba MQ01ABF050.
 
Hocam sadece Windows 10'dakini arama motorunda aratmışım.

0x8007025D hatası​

Ama diğerlerinde daha kurulumun başındayken hata verdi. HDD'ye tamamen 0 yazdırmak mantıklı mı?

HDD'den olduğunu sanmıyorum, karmaşık gibi görünen sorunlar aslında çok basit olabiliyor. Windows'un sitesinden ISO dosyasını indirin, Rufus ile yazdırın, dosya sistemi NTFS olsun, USB 2.0 portuna takın ve kurmayı deneyin.

Sorun USB kaynaklı da olabiliyor farklı USB deneyin. (ben de yıllar önce benzer bir sorun yaşamıştım, denemediğim yöntem kalmadı çözemedim yarıda kalıp hata veriyordu, en son gittim A-101'den yeni USB aldım, formatı o şekilde tamamlayabildim, bu arada kullandığım USB bellekler bozuk da değildi birini halen daha kullanıyorum tabi halen daha onunla format atılmıyor da o ayrı konu :D),
 
Son düzenleme:
Hocam farklı USB denedim. Ayrıca o USB'ler ile diğer disklere kurulum yapabilmiştim. Dediğiniz her şeyi de yaptım. Linux bile denedim. KİOXİA USB 3.2'ye kurup her portta sorunsuz çalıştırdığım Linux, HDD'ye kurulamadı. Şimdi 0 yazdırıyorum diske. Öyle deneyeceğim.
 
İşletim sistemi kurulumunun disk sağlığı ile bağlantısı sıfır. Konfigürasyon hatası olabilir.
Sabit disk oluştur/kaldır kısmından ekran görüntüsü atar mısınız? Linux kurmaya çalışıp disk sistemini bozduktan sonra Windows kurmaya çalışırsanız kurulmaz zaten.

Linux'u en son kurmaya çalıştım. Ayrıca her işletim sistemi için en baştan yapılandırma yapıyorum. Linux için konuşacak olursak mevcut bölümleri silip ext4 formatında otomatik oluşturmasına bırakıyorum. Ön yükleme bölümünü de kendisi oluşturuyor. Windows'u zaten biliyorsunuz, klasik.

AGC_20240508_041733680.jpg


Buyurun hocam bu Windows 11 için olanı. Burada ilginç olan yeni dediğimde Sistem bölümü oluşturmadı. Arch ve Windows 10'da oluşturmuştu.

0x80300024 hatası yani yukarıdaki görseldeki hata: diğer diskte mevcut sistem bölümü var olduğu için yeni diskimiz için yeni sistem bölümü oluşturmadığından dolayı oluşan bir hataymış. Komut satırından zahmetli bir şekilde sistem bölümünü oluşturabilirsiniz ya da diğer diski çıkartıp otomatik olarak oluşturmasını sağlayabilirsiniz.

Ancak benim sorunum bu değil. Bunu düzelttikten sonra tekrardan

0x8007025D hatası (Win 10) veya 0x80070570 hatası (Win 11)​

aldım.

AGC_20240508_043714117.jpg


Ayrıca Arch Linux kurarken de otomatik olarak sistem veya önyükleme veya efi (ne diyorsanız artık) bölümü oluşturulmuştu. Ancak kurulum gerçekleşmedi. Diskte bir sıkıntı var ancak bu programda ortaya çıkmıyor. Sanırım iade edeceğim. Kargo param yandı ona üzülüyorum.
 
Son düzenleme:
Bende buna benzer sorun yaşadım. Çok benzer hataları veriyordu bende de. SSD,'ye pardus kurmuştum dualboot ile sonrada Windows falan formatlayamadim hep böyle hatalar verdi. Sonra diğer diskte de Windows vardı ona girdim açtım ISO'yu sources klasöründeki Setup'tan denedim oldu bir şekilde. Gerçekten garip bir sorun.
 
Çalışan bir bilgisayara düzgün bir "Partition tool" uygulaması kurup diskin tüm bölümlerinin silinmesi ve gpt türüne dönüşmesi gerek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı