Evdeki karıncalardan nasıl kurtulunur?

Beklemedeyim.

Hocam iyi hoş ama bizdekilerin güzergahı belli değil. Bazen mutfakta bazen balkonda mazen kitaplığın üstünde. Böyle durumda ne yapmalıyım?

Şu an kargoda ürün. Bulabiliyorsanız yuvalarına dökün ve üstteki arkadaşın dediği gibi de potansiyel yerler belirlemeniz lazım. Bizdekiler hep duvar kenarlarında gezinip deliklerden bir girip bir çıkıyorlar.

Şu an kargoda ürün. Bulabiliyorsanız yuvalarına ve üstteki arkadaşın dediği gibi de potansiyel yerler belirleyip oraya dökebilirsiniz. Bizdekiler hep duvar kenarlarında gezinip deliklerden bir girip bir çıkıyorlar.
Aslında farklı noktalarda gözüküyorlar gibi dursa da karıncaların izlediği belli yollar vardır. Hepsi buralardan en az bir kere geçerler. Önemli olan da bu noktayı iyi belirlemektir. Genelde daha sık gördüğünüz yerler zaten bu yerleri kapsamaktadır.

Aslında farklı noktalarda gözüküyorlar gibi dursa da karıncaların izlediği belli yollar vardır. Hepsi buralardan en az bir kere geçerler. Önemli olan da bu noktayı iyi belirlemektir. Genelde daha sık gördüğünüz yerler zaten bu yerleri kapsamaktadır.

Evet kesinlikle, evin hep belli bölgelerindeler. Nasıl üremişlerse süpürgeyle alıyorum alıyorum yine geliyorlar ölümüne aynı yoldan devam ediyorlar.

Bilmiyorum ama karıncalar zarar vermiyor ve korkutucu da değil.

Hocam evde tek tük olmaları hiç sorun değil bakın biz hiç dokunmadık bir süre boyunca ama evde istemediğiniz yerlere çok yoğun bir şekilde toplanıyorlar. Banyoya girelim diyoruz bir bakıyoruz kapının önünde belki 70 tane karınca ile karşılaşıyoruz. Evde ara sıra açık bir şekilde kalmış yemeklere, çöp içindeki yemek artıklarına dadanıyorlar. Sirke ile aylardır çözemiyoruz son çare bu.

Hocam evde tek tük olmaları hiç sorun değil bakın biz hiç dokunmadık bir süre boyunca ama evde istemediğiniz yerlere çok yoğun bir şekilde toplanıyorlar. Banyoya girelim diyoruz bir bakıyoruz kapının önünde belki 70 tane karınca ile karşılaşıyoruz. Evde ara sıra açık bir şekilde kalmış yemeklere, çöp içindeki yemek artıklarına dadanıyorlar. Sirke ile aylardır çözemiyoruz son çare bu.
Hocam zemin katta mı oturuyorsunuz? Biraz alakasız olabilir gerçi ama.

Genelde mutfak girişinde.

Granülü dökmem üzerinden 3-4 gün geçti. Öncelikle belirtmeliyimki granül gelene kadar evdeki olağandışı olan karınca sayısı epey azaldı, artık duvar köşelerinde tek tük görülüyorlardı. Nedenini bilmiyorum ama sanırsam yuvalarına çekiliyorlar. Ben yine de döktüm granülü ama hiçbir şey olmadı. Herhalde biz granülü dökene kadar kendilerine iyice erzak yaptılar. Yani aylardır çektiğimiz sorun kendiliğinden çözüldü. Granülün tarihi 2026 ya kadar devam ediyor yeniden böyle bir sorun oluşursa tekrardan granülü deneyeceğim ve sonucu buraya belirteceğim. Hepinize teşekkürler.

Öylece kalmış granüller:

20240728_125810.jpg

Adamın karnı tok demek ki takmıyor bile granülü üstünden geçiyor:

20240728_125843.jpg

Yeni konular

Geri
Yukarı