İ3 M370 laptop için Linux dağıtımı önerisi

Makaleler
4
Selamlar arkadaşlar bir durum gerçekleşirse bilgisayar almayı erteleyeceğim için şu anki bilgisayarıma Linux kurarak rahatlatmak istiyorum. Birkaç isteğim var buna göre önerebilirseniz sevinirim.

• OBS kullanmayı düşünüyorum bu mümkün müdür?
  • Video düzenleme programı olarak neleri destekler?Movavi Editör kullanmak istiyorum mümkün olmaz mı?En Ä°yi 11 Linux Video Düzenleme Yazılımı Böyle bir rehber okudum göremedim.
  • Google Chrome üzerinde stabil performans alabilir miyim?
  • W10'dan geçmeme değecek fark var mıdır? Günlük kullanım ve internet kullanımı için geçmeyi düşünüyorum.
Bu sorularımı cevaplarsanız sevinirim. Buna göre de bana önerebileceğiniz bir Linux dağıtımı var mıdır?

Sistemim
6GB RAM
İ3 M370
Intel HD Graphics

@tempestian @613366 @Fueren

Selamlar arkadaşlar bir durum gerçekleşirse bilgisayar almayı erteleyeceğim için şu anki bilgisayarıma Linux kurarak rahatlatmak istiyorum. Birkaç isteğim var buna göre önerebilirseniz sevinirim.

• Video düzenleme programı olarak neleri destekler? Movavi Editör kullanmak istiyorum mümkün olmaz mı?En Ä°yi 11 Linux Video Düzenleme Yazılımı Böyle bir rehber okudum göremedim.
  • Windows 10'dan geçmeme değecek fark var mıdır? Günlük kullanım ve internet kullanımı için geçmeyi düşünüyorum.
Bu sorularımı cevaplarsanız sevinirim. Buna göre de bana önerebileceğiniz bir Linux dağıtımı var mıdır?

Sistemim
6 GB RAM
i3 M370
Intel HD Graphics

•OBS kullanmak için.
(Ubuntu)
sudo add-apt-repository ppa:obsproject/obs-studio

sudo apt install obs-studio
Veya
Install OBS Studio on Linux | Flathub (Tümü)
•Google stabil.
•Windows 10'dan geçmene kesinlikle değer RAM kullanımı vb.
•Movavi stabil çalışmıyor.
•Lubuntu'yu öneriyorum tekrardan rehberdede var
:D

Linux Mint çalısırsa tavsiye ederim. Xfce sürümünü deneyebilirsiniz. Benim favorim tabii ki cinnamon. Eğer olmazsa MX Linux, Lubuntu ve antiX Linux projelerine göz atabilirsiniz.

OBS kullanmayı düşünüyorum bu mümkün müdür?

Evet mümkün. Yazılım mağazasından veya paket yöneticisinden indirebilirsiniz.

Video düzenleme programı olarak neleri destekler? Movavi Editör kullanmak istiyorum mümkün olmaz mı?En Ä°yi 11 Linux Video Düzenleme Yazılımı Böyle bir rehber okudum göremedim.

Movavi hakkında bilgim yok maalesef.

Google Chrome üzerinde stabil performans alabilir miyim?

Alabilirsiniz fakat tavsiyem Firefox, Brave kullanmanız olacaktır. Tabii isterseniz Chrome kullanabilirsiniz.

Windows 10'dan geçmeme değecek fark var mıdır? Günlük kullanım ve internet kullanımı için geçmeyi düşünüyorum.

Kesinlikle var. Performans artışını göreceksiniz emin olun.

• Video düzenleme programı olarak neleri destekler? Movavi editör kullanmak istiyorum mümkün olmaz mı?En Ä°yi 11 Linux Video Düzenleme Yazılımı böyle bir rehber okudum göremedim.
  • Windows 10'dan geçmeme değecek fark var mıdır? Günlük kullanım ve internet kullanımı için geçmeyi düşünüyorum.

Sistemim.
6 GB RAM.
i3 M370.
Intel HD Graphics.

Linux Mint 20 ulyana.

OBS'yi Linux'ta da çalıştırabilirsiniz, gayet güzel çalışır.
Movavi bildiğim kadarıyla desteklenmiyor, kdenlive ve davinci resolve var video düzenleme için.
Google Chrome Stabildir. Ama bildiğim kadarıyla firefox linux'ta daha iyi çalışıyor chrome'dan.
Performans artışı olur evet. Günlük ve internet kullanımı için uygundur.

Linux hakkında az da olsa bilginiz varsa OpenSUSE önerimdir. Daha kullanıcı dostu bir şey arıyorsanız Zorin veya Mint olabilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı