IEM kulaklık alınır mı?

Vor

Centipat
Katılım
29 Ocak 2023
Mesajlar
74
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, son zamanlarda yeni kulaklık arayışına girdim. Şu an telefonumda edifier X3, bilgisayarımdaysa ınca ıgk X7 7.1 kulaklık kullanıyorum. Çoğunlukla müzik dinlemek film ve dizi izlemek için kullanacağım. Oyun olarak zaten hikayeli oyunlar oynuyorum. Bu yüzden oyunun içinde hissetirecek tarzda kulaklık arayışına girdim ve IEM kulaklıklarının müzik için önerildiğini gördüm. Bazı yerlerdeyse sesi düz verdiğinden uygun olmadığını gördüm. Bu yüzden alıp almamak arasında kararsız kaldım. Kullandığım kulaklıklar ile arasında bir kalite farkı olur mu? Tangzu WAN er düşünüyorum. Telefonumda jak girişi, bilgisayarımdaysa kendi ses kartı haricinde bir ses kartı yok (ALC 887).
 
IEM biraz fazla profesyonel bir ekipman, bence oyun müzik için gereksiz. Kendi başına da normal bir kulaklıktan pek farkı olmaz zaten.

Muzik icin nasil gereksiz ya? Adina iem deyince kulakici kulakliktan ne farki oluyor? Tangzu Waner giris seviye icin fena degil ama ayni fiyata hola, chu II, blon bl 02/03, salnotes zero/2 olabilir. Bu saydiklarim arasindan hola, chu2 ve bl 02 en iyileri bence, ozellikle de hola. Bu modeller 20$ civari urunler bu arada, giris seviye iem olarak geciyor hepsi de.
 
Muzik icin nasıl gereksiz ya? Adina IEM deyince kulak içi kulakliktan ne farki oluyor? Tangzu waner giris seviye icin fena degil ama ayni fiyata hola, chu II, blon bl 02/03, salnotes zero/2 olabilir. Bu saydiklarim arasindan hola, chu2 ve bl 02 en iyileri bence, ozellikle de hola. Bu modeller 20$ civari urunler bu arada, giris seviye IEM olarak geciyor hepsi de.

Cevap için teşekkürler. Yine de kalite olarak fark ettirir mi ya da sesi düz veriyor dedikleri için rahatsız eder mi? Moondrop space travel ile ilgili bir fikriniz var mı? KZ Edx Pro nasıldır?
 
Edifier X3'ü dinlemedim bilemem o yüzden. Zaten tws farklı bir kategori tamamen. Ama diğer inca ile kıyasla çok daha iyi olacağına emin olabilirsin o saydığım kulaklıkların hepsinin. Bu arada sesi düz veriyor demek kötü demek değil, kaldı ki düz değil o saydığım kulaklıklar zaten. KZ farklı sebeplerden dolayı benim sevmediğim bir marka. KZ Castor fena değil mesela hatırladıklarımdan. Ama genel olarak fazla bass ağırlıklı oluyor genelde. Genel kanı olarak bu hobiyle uğraşanlar arasında çok da sevilmiyor zaten marka. Türkiye'de biliniyor olması burda uzun süredir satılıyor olmasından kaynaklanıyor.
 

Geri
Yukarı