John F. Kennedy neden suikaste uğradı?

İngilizce biliyorsanız bu video çok guzel anlatıma sahip.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
@438943 Diğer arkadaşların dedikleri de etkenler olabilir. Ben de farklı bir bakış açısı getireyim. Bugüne kadar tüm Amerikan başkanları Protestan olmuştur. İki kişi hariç: Kennedy ve Lincoln. Tesadüfe bakın ki ikisi de suikaste kurban gittiler.
İyi sosyaller.
 
-Amerikan halkı tarafından %33 desteklenmesine rağmen uzaya çıkmak için büyük bütçe ayırması.(NASA'yı kuran dwight D. Eisenhowerın bile uzaya çıkmak için 40 milyon dolar harcamak saçmalık diyordu)bkz
-Politik ve ideolojik çatışmalar, Kennedy'nin döneminde soğuk savaş'ın yüksek gerilimi vardı ve ABD'nin içinde ve dışında birçok politik çatışma yaşanıyordu. Bazı teorilere göre, Kennedy'nin dış politikası ve kararları bazı kesimlerce tepkiyle karşılandı ve suikast bu tepkilerin bir sonucu olabilir.
İsrail lobisine dahil olmak istemiyordu.
Araplara sempati duyuyordu.
Çok düşman edinmişti.
Ayrıca bir teori bırakıyorum.
Kennedy 20'li yaşlarında spor yapmayı çok severdi. Bir gün spor yaparken geçirdiği kaza belinden sakatlanmasına sebep oldu. Belindeki bu rahatsızlık yüzünden sık sık bel ağrısı çekiyordu. Bel ağrısı çektiği günlerde ise acısını azaltmak için korse takıyordu. Taktığı bu korse Kennedy'yi dik durmaya zorluyordu. Suikaste kurban gittiği günde ise yine korse takmıştı. Keskin nişancı ilk ateş ettiğinde istediği atışı yapamamış ve kennedy hafif yaralamıştı. Sonrasında ise aracın içine eğilerek kurtulabilirdi. Ancak taktığı korse onun eğilmesine engel oldu ve keskin nişancı ölümcül vuruşunu yaptı. Kennedy'i kafasından vurarak öldürdü. Kennedy eğer o gün spor yapmasaydı sakatlanmayacaktı ve korse kullanmak zorunda kalmayacaktı ve eğer o korseyi takmasaydı aracın içine eğilecekti ve suikastten kurtulmuş olacaktı.
Teori fena değil fakat Kennedy'i birden çok kişinin vurduğu düşünülüyor. İsabet eden mermilerin açıları değerlendirildiğinde özellikle.
 
Orta doğu coğrafyasında radikal değişimler yapacağı sinyali vermesi üzerine Yahudi lobisi tarafından yapılan suikaste kurban gitti.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı