Katsayılı diploma puanının etkisi nasıl olur?

Jason Hudson

Kilopat
Katılım
28 Ocak 2014
Mesajlar
2.991
Makaleler
10
Çözümler
6
Yer
ANKARA
Merhaba Technopat Sosyal sakinleri. 2015-2016 yılında meslek lisesinden mezun oldum. Tabii ben yine aynı bölümden 2 yıllık üniversiteye giriş yaptım fakat mezun olamadım, bölümü bıraktım. Halen kaydım devam ediyor bu sene kaydım silinir diye düşünüyorum. Seneye tekrar YKS'ye girip yüksek puan alıp 4 yıllık farklı bir bölüm okumak istiyorum.

  • Bu durumda başka bir bölüme tercih yaparken diploma puanımın etkisi olacak mı? Olursa eğer yarıya mı düşecek? Diploma puanım 67,5.
  • 67,5 x 5 = 337,5 OBP oluyor. OBP puanım 0.12 mi yoksa 0.06 katsayı ile mi hesaplanacak? 0.12 ile hesaplarsam eğer 40,5 oluyor; 0.06 ile hesaplarsam eğer 20,25 oluyor.
  • Bu puanlardan hangisinin benim YKS puanıma etkisi olacak? Etkisi nasıl oluyor? Ya da etkilemeyip istediğim bölümle ilgili ham puan almak şart mı?
Yardımlarınızı bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Eğer daha önce bir üniversite'de bir bölüme girdiyseniz, ki girmişsiniz o puanı kullandığınız için sıradaki tercihinizde puanınız yarı yarıya düşecektir +40 puan aldıysanız bu sefer +20 alacaksınız diye biliyorum yanlış varsa arkadaşlar düzeltir zaten. Şimdiden başarılar.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı