OKB olup atlatan var mı?

OKB'den kurtulan ya da etkisini azaltabilen var mı? Ya da bilgili birisi kurtulmak adına tavsiye verebilirse çok iyi olur.

Bende de var o rahatsızlık hocam 6-7 senedir?
Aileme diyorum psikologa gitmem lazım o zaman derdini bana anlat diyor okullar açılsın aylık 1000 TL gibi harçlığım oluyor özele gideceğim.
 
OKB'den kurtulan ya da etkisini azaltabilen var mı? Ya da bilgili birisi kurtulmak adına tavsiye verebilirse çok iyi olur.
Hangi tür oluyor? Mesela; elini temiz hissetmiyorsun ve sürekli yıkıyorsun. Bu döngü haline geliyor. Abdestim olmadı diye saatlerce banyoda duranlar var. Siz de ne var?
 
Hocam özeller çok pahalı ya 400₺den aşağı bulmakta zorlanıyorum.

Devletinde çok iyi ilgilenmeyecegini düşünüyorum+18 yaş olmadığım için de lanet olsun ki tek başıma gidemiyorum. Ailem zaten direk millete söyleme derdinde. Gecen gün komşu gelmiş bende dışarıdan geliyordum bizim çocuk psikologa gitmek istiyor ben ne yapayım diye soruyordu. İyi bir aile şans işi.
 
Bende değişik bir versiyonu var. Örnek veriyorum altyazılı bir dizi izlediğimde veya oyun oynadığımda bir kelime bile kaçırırsam saveyi yeniden başlatıp sırf o kelime için yeniden izlerim vs. Veya kapı koluna veya herhangi bir nesneye elim bir kere değdiğinde diğer elimi de değdiriyorum eşitlensin diye. Şimdi Allah’a şükür yok böyle bir sorun, zamanla uymaya uymaya geçti gitti hepsi.
 
Bende değişik bir versiyonu var. Örnek veriyorum alt yazılı bir dizi izlediğimde veya oyun oynadığımda bir kelime bile kaçırırsam Save'yi yeniden başlatıp sırf o kelime için yeniden izlerim vs. veya kapı koluna veya herhangi bir nesneye elim bir kere değdiğinde diğer elimi de değdiriyorum eşitlensin diye. Şimdi Allah'a şükür yok böyle bir sorun, zamanla uymaya uymaya geçti gitti hepsi.

Hocam sizinkisi başlangıç o zaman ileri seviyelerde uymama şeyi bile etki etmiyor. Tedavi şart oluyor hayatım s...
 
Hangi tür oluyor? Mesela; elini temiz hissetmiyorsun ve sürekli yıkıyorsun. Bu döngü haline geliyor. Abdestim olmadı diye saatlerce banyoda duranlar var. Siz de ne var?
Elim ufak bir çöp kapağına değiyor hemen suya tutuyorum. Babam sigara içerken balkonda kapıyı açık bırakıyor koku içeri sinmiş mi diye kontrol ediyorum. Koku yoksa da koku almaya başlıyorum. Yoldayken cebime cüzdanı koydum mu diye kontrol ediyorum sonra fermuarı açıp bir daha bakıp kapatıyorum. Sürekli hata yapma korkusuyla da ilişkili olabilir bilmiyorum. Burnumu her gün yıkamadan duramıyorum. Temizse de sürekli yıkıyorum sümkürürken baya abartıyorum. Yıkamazsam burnum pis gibi hissedip oturduğum yerde sümkürüyorum az bir şey. Bir şey eksik olmasın diye birden fazla kez kontrol ediyorum. İçimde bir şey düşünürken dikkatim dağılınca aynı cümleleri birebir tekrar düşünmeyi tamamlayamayınca eksik hissediyorum tamamlamaya çalışıyorum. Duştayken vücudumu 2 ya da 3 kez sabunlamadan rahat edemiyorum. Boğazım kuruduğunda uzun süre öhö öhö diye temizlemezsem olmuyor. Şuan da sigara kokusu aldım inşallah koku yoktur gidip kontrol edicem yine sigara mı içiliyor diye. Allah yardımcım olsun.
 
Takıntılı arkadaşlar takıntınızı düşünmemeye takmamaya çalışmayın daha da bastırıyor daha da takıntı yapıyorsunuz yapmayın. Takıntılarınızı gözden geçirin ne kadar mantıklı ne kadar doğru elbet bunun saçma oldunu farkına varıp tekrar takacaksınız fakat yine de yapın. Aslında her şey kafanızda bitiyor. "Yahu olsa ne olacak, olmasa ne olacak öldüm mü" Deyip'te bu takıntıları azaltan insanlar var. Bakın atlatma olayı bence gerçek değil, hep bir kenaranızda kalır bu OKB illeti, arada gelir arada gider. Hiç bir kesin tedavisi yok fakat etkisini azaltabilirsiniz. Ve bence en iyi yöntemlerden biri sosyalleşmektir takıntılarınızı unutmanıza eğlenmenizi sağlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı