Türk Telekom kutusu FTTH mı FTTB mi?

Merhaba cevap için teşekkür ederim. Binamızda 8 daire bulunmakta. Doğal gaz işlemleri bittikten sonra yapıldı bu fiber olayları. Bildiğime göre doğal gaz borularının yanından turuncu kablo ile çekilmiş deniliyor. Ortada olmayan o kablo sonradan da gelebilir veya bi şekil o kutunun altındaki sarmalanmış kabloya ekte yapmış olabilirler hiç bi fikrim yok
Rl 5 olamaz, 57dir o. Eğer 5 civarında olur ise sinyal olmaz.

Konulan ve fotoğrafladığınız kutu kesinlikle FTTH (= Eve kadar Fiber) için kullanılan Bina İçi Fiber Sonlandırma ve Dağıtım Kutusudur (=OFDK). Gördüğüm kadarıyla dairelerin kapısına kadar bu kutudan dahili tesisat fiber kablolar (=OBK) çekilmiş. Ancak dışarıdan gelen (yaniTelekom'un getireceği) fiber kablo (turuncu da olabilir, siyah ya da gri de ama en azından serçe parmak kalınlığında ve sertçe bir kablo olmalı...) ortada yok. Ayrıca "dairenizdeki bir kutudan" bahsediyorsunuz da bu nedir? Bir fotosu var mı?

Binanızda kaç daire vardır?
Şimdi aklıma geldi ; Bizim binalar 8 + 8 Yani 2 binanın birleşimi ve bu binaların arasında belli bir derin bir boşluk var buraya bu fotoğraftaki beyaz kutu konulduktan sonra delme işlemleri vs yapıldı oraya birşey koymuş olabilirler . Ayrıca bu fotoğraftaki kutun altından giden kablo gördüğünüz üzere aşağıya değil yukarı gidiyor . Normalde bahsettiniz turuncu kablonun aşşağıdan gitmesi gerekiyor diye biliyorum . Bende anlayamadım neden aşşağıya değil de yukarıya gittiğini

Rl 5 olamaz, 57dir o. Eğer 5 civarında olur ise sinyal olmaz.
1 gb alabilir miyim 1 e 57 ile ?

Şimdi aklıma geldi ; Bizim binalar 8 + 8 Yani 2 binanın birleşimi ve bu binaların arasında belli bir derin bir boşluk var buraya bu fotoğraftaki beyaz kutu konulduktan sonra delme işlemleri vs yapıldı oraya birşey koymuş olabilirler . Ayrıca bu fotoğraftaki kutun altından giden kablo gördüğünüz üzere aşağıya değil yukarı gidiyor . Normalde bahsettiniz turuncu kablonun aşşağıdan gitmesi gerekiyor diye biliyorum . Bende anlayamadım neden aşşağıya değil de yukarıya gittiğini

1 gb alabilir miyim 1 e 57 ile ?
Evet. RL değeri ile hızın alakası yoktur. Yukarda teknik olarak anlattım.

@Caner Kaan daha işlemler bitmemiş, biraz daha bekleyeceksin.

Eğer T.T, ONT SN kopyalama açığını kapatmadıysa evet, çalışır. Senle konuştuğumuzda T.T'de tanıdıklarım var demiştin, eğer OLT'de yazılım işlerini yapan kişiyi tanıyorlar ise hallederler.

Şişli, beyoğlundaysan, ayarlarız sana. Ben küçükçekmecede teknik ekipte çalışırken şişli ve beyoğluya gittiler, bu bölgedeysen teknikten arkadaşlarımla konuşup, ayarlarız.
Ankaradayım, şuanda deneme yapacağım elimde T61G ONT var fakat ip adresini bulamıyorum.

T61G'nin arayüzüne girilmeyebilirsin ip bulsan da. Ayrıca sende t61G Nasıl var, eski bir ONT. T.t'nin de elinde vardı, sayıları azdı :D
Girmeyi başardım 192.168.1.1 ip adresinde admin/admin kombinasyonuyla girebiliyorsun. Ayrıca nerden geldiği hakkında hiçbir fikrim yok:)
1720945904503.png

Şöyle saçma bir sorun var girdim sn numarasını kabul fazla karakterden dolayı.
Eki Görüntüle 2252165
Sondaki AD'yi silip denesene bi, olmuyor ise, Eski ONT olduğu için, SN'yi t.t clone yapmasınlar diye kapatmıştır.

Sondaki AD derken kastettğim, network'ta SN ppl diye birşey yazıyor mu? Ordaki AD'yi silip, Kaydedince oluyordu önceden.

Yeni konular

Geri
Yukarı