Cooler Master (cmstore.eu) Ürün Siparişi Verme Macerası

Merhaba, Cooler Master'ın yurt dışı online mağazası olan "cmstore.eu" üzerinden ürün alırken yaşadığım durumları anlatacağım.
Cooler Master MasterCase 5'e geçtikten sonra Türkiye içinde pencereli kapak kiti satan bir yer bulamadım, Cooler Master Türkiye ve yetkili servis ile iletişime geçtim fakat hiçbirinden bir sonuç çıkmadı. Elimde iki alternatif vardı; biri "cmstore.eu" sitesi, diğeri de "cmstore-usa.com" sitesi.

USA sitesi üzerinde dolar kuru bulunmakta, EU sitesinde ise euro kuru bulunmakta. Tabii ki daha uygun olacağından USA sitesinden sipariş vermeyi düşündüm. Sipariş için bilgileri girerken sadece Kanada ve ABD'ye gönderim yaptığını fark ettim. Bu durumda tek seçenek EU sitesi idi.

EU sitesinden sipariş vermeye karar verdim. Ücretsiz kargo ibaresi olsa da Türkiye, Avrupa ülkesi sayılmadığı için yararlanamıyordum. Bunu aklıma getirmeden sipariş geçtim fakat daha sonra gelen mailde tam da bunu belirterek 40 euro kadar bir kargo ücreti çıkardılar, ücretin yarısını kendilerinin ödeyebileceklerini belirttiler.
Çok pahalı olacağından dolayı ilk anda siparişi iptal ettim ve para iadesi aldım. Daha sonra farklı bir alternatif bulamadığımdan dolayı mecburen kargo ücretini de ödemeye karar verdim.

Ücretsiz kargo yapamadıklarını bildirdikleri maile geri dönüş yaparak sepetime kargo ücreti ile birlikte ürünün eklenmesini istedim. Daha sonra online fatura oluşturularak ek olarak gönderildi. Burada dikkat edilmesi gereken bir şey var, gönderilen faturada ödeme seçeneğinin "Banka Transferi" olması. Yurt dışı banka hesaplarına para göndermek biraz sıkıntılı. Bu yüzden aynı maile tekrar geri dönüş yaparak PayPal ile ödeme yapmam gerektiğini bildirdim. Aradan birkaç dakika geçtikten sonra isteğim yerine getirilmişti ve PayPal ile ödeme yapabileceğim ekran karşımdaydı, ödemeyi yaptım. 24.95 euro ürün, 20 euro da kargo ücreti var. O günkü kur ile yaklaşık 149 TL'ye denk geldi. (Kabul etmeliyim, baya tuzlu oldu.)

Tüm işlemler bittikten sonra merak edip neden satış için Türkiye'ye ürün göndermediklerini sorduğumda ise çok istediklerini ve denediklerini fakat Türkiye ofisi ve distribütörlerinin sorun çıkarttığını belirttiler.
Sırf bu yüzden belki de 70-80 lira daha fazla para harcamış oluyorsunuz.
  • Beğen
İfadeler: 7 kişi

Yorumlar

21 Nisan'da aldım, tahmini teslimat süresi 26 Nisan gözüküyor. Ürün İstanbul'da şu an. Belki 1 gün erken teslim edilebilir.
 
Dostum ben de Top Cover Kit aldım 16.95 £'ya ilk ödemeyi yaptım fakat kargo ödemesinde herhangi bir ödeme seçeneği sunmadılar. Bana nereye ödeyeceğim hakkında bir fikrin var mı? Yanıtlarsan teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazıyı okuduysan zaten cevapladım.

"Ücretsiz kargo ibaresi olsa da Türkiye, Avrupa ülkesi sayılmadığı için yararlanamıyordum. Bunu aklıma getirmeden sipariş geçtim fakat daha sonra gelen mailde tam da bunu belirterek 40 euro kadar bir kargo ücreti çıkardılar, ücretin yarısını kendilerinin ödeyebileceklerini belirttiler. "

Yani kargo ücreti sana mail olarak gelecek.
 
Vay arkadaş dertler derya olmuş sende. Umarım bu kadar uğraştığına değmiştir :mutlu:
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Asım Demir
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
2.413
Yorumlar
8
Son güncelleme

Genel kategorisindeki diğer girdiler

Asım Demir adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı