İbrahim Gökçek

İbrahim Gökçek, grup yorum üyesi bas gitarist ve bağlamacıdır. Yıldızlar Kuşandık, Başeğmeden, Halkın Elleri, İlle Kavga gibi Grup Yorum albümlerinde bas gitarist olarak yer aldı. DHKP-C üyesi olduğu öne sürülen gökçek, 2018'de İçişleri Bakanlığı'nın 'en çok aranan teröristler' listesinde gri kategorisinde yer almaktaydı. 26 Şubat 2019'da DHKP-C üyesi olduğu iddia edilen kişilerle yakalanıp, cezaevine gönderildi. Konser yasaklarına ve baskılara karşı ölüm orucuna girdi. Sağlığı bozulan Gökçek için adli tıp kurumu 'cezaevinde kalamaz' raporu verdi ve 24 Şubat 2020'de tahliye edildi. Ölüm orucuna bağlı sağlık sorunlarından dolayı 7 Mayıs 2020'de öldü.

Gökçek, 5 Mayıs 2020'de birçok sanatçı ve siyasetçinin devreye girmesi üzerine ölüm orucunu 323. gününde bitirdiğini duyurdu. 40 kiloya kadar düşen gökçek kendi isteği ile esenyurt devlet hastanesinde tedavi altına alındı. 7 Mayıs'ta ölüm orucundan kaynaklanan semptomlardan dolayı öldü.

Cenaze Kayseri'ye götürülmek için yola çıkarıldı. MHP Kayseri milletvekili Mustafa Baki Ersoy'un da bulunduğu ülkü ocaklarına bağlı bir grup cenazeyi gömdürmeyeceklerini, gömülürsede çıkarıp yakacaklarını söyledi. 10 Mayıs 2020'de devlet bahçelinin talimatı ile Kayseri'de bulunan ülkü ocaklarının bütün şubeleri 2. bir emire kadar kapatıldı. Kayseri ülkü ocakları başkanı Serdar Turan görevden alındı. 11 Mayıs'ta bir grup mezarlığa saldırı girişiminde bulundu fakat polis tarafından engellendi. Gruptakiler 'polis bir gün bekler, iki gün bekler. Sonra gider. Polis giderse çıkarıp yakacağız' ifadelerini kullandı.

Kaynaklar:

Son incelemeler

Artıları: Hakkında tartışmalar bulunan bir kişiyi objektif bir açıdan anlatmak cidden güzel olmuş.
Eksileri: Yok
Böyle hakkında tartışma bulunan kişileri objektif bir açıdan anlatmak ve bunu sunmak çok güzel olmuş.

Yorumlar


Blog girdisi detayları

Ekleyen
388526
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
402
Yorumlar
1
İncelemeler
1
Son güncelleme
Yazar değerlendirmesi
3,75 yıldız
Değerlendirme
4,00 yıldız 2 değerlendirme

Hayat kategorisindeki diğer girdiler

388526 adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı