Sürprizbozan Stranger Things Dizisi Hakkında Detaylar

Bu blog girdisinde spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız blog girdisini raporlayabilirsiniz.
FS-N2EnWUAQO8cd.jpg

4. sezona gelmiş olan ve 5. sezonun çekimlerinin başladığı özellikle de dördüncü sezonda adını duyuran ve popüler olan dizi gerçekten de özelliklede benim beğendiğim ve bu bloğu yazmama ilham olan bu diziyi baştan sonra izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.
Dizide en çok dikkatimizi çeken şey 80'lerden alıntılar ve dizinin bir kasabada 80'ler altyapısı ile çekilerek bir Nostaljisi yaratılarak bizlerin beğenisine sunulan dizide anlatılan ve vurgulanmak istenen şeyler çok fazla. Dizinin 1. sezonunda hayal gücü oldukça geniş olan 3 karakterimizle tanışıyoruz. Bunlar; Mike, Lukas ve Will.
İlerleyen bölümlerde bu 3 samimi sıkı dostlar ve aileleri dizide bizlere 80'lerden alıntılarla anlattıkları ve gösterdikleri olağan üstü farklılıklarla dizide yaratılan farklılık ile bizleri diziyi izlemeye teşvik ediyor.
Bölümler ve sezonlar ilerledikçe olan üstü şeylerin olduğunu görüyoruz. Fırtınalı bir havada birilerinden kaçan bir kız çocuğu ile tanışıyoruz. isminin ne olduğunu bilmeyen kız kolunda bir dövme olan 011 numarası ile kendisine ELEVEN adının verildiğini ve onu tutsak edenlerden kaçtığını söyleyerek Mike, Lukas ve Will'den yardım istiyor Mike evinde ailesinden gizli bir şekilde 011'i saklamaya başlıyor ve bir gün bu "BABA'nın" dikkatini çekiyor ve adamlarını Mike'ın evine yolluyor. BABA kim? Bu soruyu sorduğunuzu duyar gibiyim. İlerleyen bölümlerde tanışacağınızı söyleyebilirim. 011 olduğuna göre 01 - 11 arasında bireyler olduğunu düşünmemiz olanak kısa zamanda 008 ile tanışacağınızı söyleyebilirim. Dizide elbette bir kötüye ihtiyacımız var peki bu kim ve adı ne olacak?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Peki Eleven dizide sürekli olarak kötü bir kapı açtığından ve diğerlerine zarar verildiğinden bahsetti. Dizi 3. sezon itibaren Büyük bir savaş ile başladığını ve dikkatleri üzerine çekmeyi başardığını söyleyebilirim kolay kolay dizi beğenmeyen ben bu dizinin esiri oldum ve kalbim dizi için atıyor! Eleven kimdir güçleri nereden geliyor? diziyi izleyenler 011 nasıl olurda 001'den daha güçlü olabilir? sorusunu sorduğunuzu duyar gibiyim eğer diziyi dikkatli izlediyseniz. 001 yani Vekna güçlerini deneyler sonucunda kazanmış ve BABA tarafından eğitilmeye başlanmış fakat Vekna "001" farklı düşünceleri sebebiyle kimsenin yaşamayı hak etmediğini düşünerek dünyayı yok etmek istediğini fakat BABA tarafından zapt edilerek Bir çip yardımı ile güçleri sınırlandırılmıştır. peki 01-10 arasındaki bireyler güçlerini nereden aldı? 10 farklı güç tek kişinin yani 001'in güçlerini farklı farklı barındıran 10 çocuk BABA tarafından eğitime tabi tutularak geliştirilmiş fakat 4. sezonda hepsi VEKNA ile olan TRANSFORMASYON savaşında öldürülmüştü. Hafızasını kayıp eden Eleven bunun kendi suçu olduğunu yıllarca düşünmüş ve 4. sezonda Vekna ile olan savaşında kendinin öldürmediğini 001'in öldürdüğünü görmüştük peki Eleven nasıl olurda 001'den daha güçlü olabilir? Bunun sebebi Eleven güçlerini Anne karnında deneysiz bir şekilde kazanmıştı güçlerini ve BABA tarafından durum fark edildiğinde Rainbow odasında 008 ve 011 ile eğitilmeye başlanmıştır.
Dizide anlatılması gereken çok fazla şey var Saatler Dakikalar Saniyeler. fakat diziyi izlemenizi öneriyorum. İyi seyirler.

Yorumlar

En sevdiğim dizilerden bir tanesidir kendisi ben de yeri ayrıdır. Fakat yanlışlıklar yapılmış, bunlar; Mike, Lucas ve Dustin olması gerekiyor. Will the up side down da takılı kalmıştı 1. sezonda.
 
Bilimsel olarak mümkün olan telekinezi ve telepati konularını beyin deneyleri ve baş aşağı dünya (farklı evrenler) gibi konular ile birlikte işleyen enfes bir bilim kurgu dizisi. Doğru bir şekilde seçilmiş ve yazılmış olan karakterlerinden izleyiciyi sürekli olarak tempoda tutan akıcı senaryosuna kadar kesinlikle şans verilmesi gereken bir yapım.
 
Son düzenleme:

Blog girdisi detayları

Ekleyen
Luminous Valentine
Okuma süresi
2 dakika okuma
Görüntüleme
2.543
Yorumlar
5
Son güncelleme

Eğlence kategorisindeki diğer girdiler

Luminous Valentine adlı kullanıcının diğer girdileri

Bu girdiyi paylaş

Geri
Yukarı