Anakart taktıktan sonra ekrana görüntü gelmemesi

DreamTayron

Picopat
Katılım
13 Eylül 2023
Mesajlar
23
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Masa üstü bilgisayarımı bugün temizledim temizlemek için anakartımı çıkardım. Temizleme işlerim bittikten sonra anakartımı tekrar kasaya taktım. Takarken bir vidayı yanlış taktıp ve çıkaramadım. Çıkarmak için penseyle zorladım ve çıkardım fakat yanlış taktığım vidanın yanındaki 1,2 tane küçük pinin bir metal bir şeyleri çıktı. Ondan sonra anakartımı tamamen PC e bağladım çalıştırdığımda ise ekranda "sinyal yok" yazısıyla karşılaştım fakat PC'deki rbg fanların ışığı yanıyordu ve klavyemdeki RGB ışıklarda yanıyordu. Size şunu soruyorum ekranıma görüntü gelmeme sebebi anakart kablo bağlantılarını mı yanlış taktım? Yoksa vidanın yanındaki 1,2 tane pin hasar gördüğünden dolayı mı ekranıma görüntü gelmiyor? Baştan söyleyeyim RAM'leri çıkarıp tekrar taktım ekran kartımda bir sorun yok işlemciyi doğru taktım.

20240331_220622.jpg


20240331_220900.jpg
 
Hocam zarar gören kısmı işaretleyip gösterseydiniz keşke ayrıca klavyenizde caps lock ışığı falan var ise caps lock tuşuna basın yanıp sönüyor mu diye kontrol edin. Bu işlem sonrası eğer ışık yanıp sönüyorsa monitör veya görüntü çıkışınızda sorun vardır diyebiliriz. Eğer ışık tepkisiz ise muhtemelen anakartta bir sorun vardır.
 
Hocam zarar gören kısmı işaretleyip gösterseydiniz keşke ayrıca klavyenizde Caps Lock ışığı falan var ise Caps Lock tuşuna basın yanıp sönüyor mu diye kontrol edin. Bu işlem sonrası eğer ışık yanıp sönüyorsa monitör veya görüntü çıkışınızda sorun vardır diyebiliriz. Eğer ışık tepkisiz ise muhtemelen anakartta bir sorun vardır.

Zarar gören kısım son fotoğraftaki anakartımın sol alttaki vidasının hemen altındaki pinlerde hocam. Bir de denedim klavyemde Caps Lock ve NumLock tuşlarını ışığı yanmıyor herhalde anakartım bozuk. Anakartımın vidasını zorlamayacaktım alttaki pinler ezildi biraz.
 

Geri
Yukarı