Huawei GT3 - GT3 Pro Sorunları

DI4BLO

Kilopat
Katılım
1 Nisan 2019
Mesajlar
1.784
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Saati uzun bir süre kullanmamış olmama rağmen sorunları direkt olarak bariz bir şekilde öne çıktı. Saat çıkmadan yapılması gereken test süreci, bende resmen son kullanıcıda deneniliyor gibi bir ibare bıraktı. Huawei yetkilileri söylediklerimi ne kadar dikkate alıp, son kullanıcı deneyimini öne koyacak bilmiyorum ancak saatteki bazı sorunları burada dile getireceğim.

Öncelikle saatin arayüz olarak yüzlerce Watch Face'e sahip olması harika bir şey. Durumunuza, gideceğiniz yere ve hatta kıyafetinize göre saatinizi kişiselleştirebiliyorsunuz. Ancak bunların yanı sıra HarmonyOS'in arayüzüne baktığımızda, seçeneklerde olmaması gereken birkaç arayüz hatası görüyoruz.

Arayüz hataları.

1.) ayarlar bölümü.

Ekran


Ayarlar bölümünde ekran ayarlarını değiştirmek istediğinizde 2 adet ekranlar bölümü mevcut duruyor. Aslında bu iki bölüm ana ekranı belirttiği için kategori altında bulunması gerekir iken, iki ayrı sekmede bulunuyor. Örneğin ekran parlaklığı ayrı bir sekmede, always on display ya da saat yüzü ayrı bir sekmede. Siz hiç telefonunuzun parlaklığını ayarlardan ayarlar iken, iki farklı ana menüye girdiniz mi? Hayır. Dolayısı ile kullanıcı deneyimini iyileştirmek için bu iki seçeneğin aynı menü altında bulunması gerekiyor. Bu sayede aranan ayarlar daha kolay bulunup, daha sade ve iyi bir işletim sistemine sahip olunabilir.

Depolama

Cihazda ne kadar yerin kaldığı ne saatten ne de Huawei health uygulaması üzerinden gözüküyor. Dolayısı ile boş yerin olup olmadığını nereden göreceğiz? Majör hatalardan birisi bu.

2.) widget ve Custom cards.

Activity records


Buradaki kayıtlar ana ekrandan erişilemiyor. Örneğin atılan adımların bilgisi sadece rakam olarak bulunuyor ve detaylı bilgiye erişim sağlanamıyor. Ancak Custom bir saat arayüzü indirdiğinizde orada eğer adım sekmesi mevcut ise direkt olarak oraya erişiliyor ve önceki günlerde atılan adımlar gibi detaylı bilgilere erişim sağlanıyor. Huawei kendi oluşturduğu arayüzde nasıl oluyorda kendi detaylarına, kendi Custom Card'ları üzerinden erişimi sağlayamıyor? Hiç mi beta sürecinden geçmedi bu durum?

Hava durumu

Cihaz lokasyonların isimlerini hatalı gösteriyor. Kavaklıdere yerine kavaklidere gibi.

Icon'lar - uygulama logoları

WhatsApp üzerinden bildirim geldiğinde gözüküyor, buraya kadar sorun yok. Google uygulamaları yani YouTube'dan bildirim gelmeyince icon (uygulama logosu) yanlış gözüküyor. Yani mesaj Icon'u gözüküyor. Buna da tamam iyi hoş çünkü Google ile olan süreçlerden haberdarız. Peki galeri ya da ayarlar menüsünün Icon'ları neden mesaj olarak gözüküyor? Bunların da düzeltilip yerlerine doğru Icon'ların getirilmesi gerekiyor.

Müzik uygulaması

Müzik uygulamasında ne indirilen şarkıyı ileri sarma, ne şarkının bir bölümüne atlama ne de geri sarma gibi bir özellik mevcut değil. En ucuz bilekliklerde dahi bu özellik var. Böyle bir saatte nasıl bu kadar basit bir uygulama mevcut değil anlamış değilim. Madem şarkının bir kısmına atlama ya da birkaç saniye ileri sarma koymayacaksınız, o zaman neden müzik uygulaması eklediniz? Çıkarın gitsin. Yer kaplamasın demek isterdim ancak ne kadar yer var onu da kullanıcı olarak bilemiyoruz.

3.) petal maps ve geri kalan 3.parti haritalar uygulaması

Haritalar saatinizde X sokağından sola, y sokağından düz gidin vs. gibi yöntemler ile sizi ilerletiyor. Ancak doğal olarak bilmediğiniz bir yerde bu cihazı kullanıyorsunuz. Bilmediğiniz bir yerde hangi sokağın nerede olduğunu nasıl bileceksiniz? Benzeri rakip akıllı saat üreticilerin nerede ise tamamında haritalar saat üzerinden gözükebilir durumda oluyor. Dolayısı ile saatin haritalar kullanımını nerede ise 0'a indiriyor. E madem saatten kullanamıyorum, o zaman eğer Huawei telefon kullanmıyorsam neden bu harita uygulamasına ihtiyaç duyayım? En öncelikli güncellemelerden birisi ile düzeltilmesi gerekiyor.

4.) Huawei App Gallery yetersizliği

App Gallery'deki birçok uygulama halihazırda işlevsiz. Örneğin şu anda indirilebilir 25 adet uygulama mevcut. Ancak bunların 5 tanesi ne Türkçe ne de İngilizce. Dolayısı ile dil içeriği yüzünden ülkemizde ve hatta global anlamda kullanıma pek açık değiller. Geri kalanlar ise örneğin traveler-City GUI'de, mytuner, hürriyet, RTL, radarbot, navigation... Vs gibi telefona harici bir uygulama yüklenmeden kullanılmayacak uygulamalar. Ve kimi ise örneğin traveler gibi, ücretli uygulamalar. Dolayısı ile uygulamayı kullanmak istiyorsanız hem para vermeniz gerekiyor hem de telefonunuza ya da herhangi bir cihaza indirip, senkronize bir şekilde kullanılması gerekiyor.

Bunların yanı sıra geri kalan uygulamalarda da işe yarayan bir şey yok diyebilirim. Spotify gibi günümüzde milyonlarca kullanıcısı olan bir platformun bile bir uygulaması mevcut değil.

Saate indirebileceğiniz ve ek bir şeye ihtiyaç duymayan 2-3 uygulama var onların da bazıları stabil çalışmıyor. Örneğin Infinity loop Lite oyununda saat ilerlemeyi kaydetmiyor. Dolayısı ile ne zaman başlarsanız başlayın, ne kadar ilerlerseniz ilerleyin daima 0'dan başlıyorsunuz. Eğer ücretli versiyonu var ise o da mağazada yok. Yani para vereyim kardeşim, almak istiyorum deseniz maalesef ki alamayacaksınız. Tamamen eksi.

Aklınızda soru olursa direkt olarak iletebilirsiniz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı