Kardeşimin derslerindeki başarısı nasıl yükseltilebilir?

Buğra5252

Decapat
Katılım
25 Haziran 2021
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Liseli
Yedinci sınıfta bir kardeşim var malum iki ay sonra okullar tatile giriyor ve sekizinci sınıf oluyor. Onu bir sınav bekliyor. Öncelikle kardeşimin dersleri bu zamana kadar kötüydü, teşekkür belgesini bile sözlülerle proje ödevleriyle aldı. Annem o küçükken işe başladığı için onunla pek ilgilenemediler. Ben on altı yaşındayım, kardeşim üç ay sonra on üç yaşına girecek ben de aramızda fazla yaş farkı olmamasından dolayı beni çok ciddiye almadığı için onun dersleriyle, okuluyla ilgilenmiyordum.

Son bir iki yıla kadar bir abiden çok onun yaşıtı gibi davranıyordum. Liseye geçince biraz daha olgunlaşmaya başlayıp abi rollerine girmeye başladım. Kardeşimin derslerini toparlamasına yardımcı olmak istiyorum. Kardeşimin lisede kötü bir yere gitmesini bir abi olarak istemem çünkü diğer okulların çevresini, ortamını en iyi ben biliyorum.

Size sormak istediğim, derslerinde başarısını artırmak için nasıl çalışmalı? Ben ne yapmalıyım? Malum anne baba çalışınca iş bana kalıyor onunla benim ilgilenmem gerekiyor ama ben ona nasıl davranmalıyım? Kendisi ders çalışmayı seven birisi de değil tek istediğim lisede düzgün bir okula gitsin saçma sapan tiplerle aynı ortamda bulunmasın. Aramızda üç yaş var o liseye başlayınca ben son sınıf oluyorum sizce onun benimle aynı okula gelmesini sağlamalı mıyım? Kendi okulum da bir fen lisesi değil ama etraftaki diğer okullara göre daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Okulum sınavla öğrenci kabul ediyor en az 350 puan alması lazım. Nasıl bir yol izlemeliyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı