Meslek lisesi okuyup üniversite okumak mantıklı mı?

Tavsiye etmem. Meslek liselerinin cıvıklığı ve gevşek ortamı seni zorla içine çeker oradan kurtulsan derse odaklanmanı engelliyecek bin bir türlü insan çeşidi ile karşılacaksın eğer meslek de okuduğun bölümde bilgi sahibi olup mezun olup direk bir işe girmeyi hedeflersen evet ama üniversite özellikle 4 yıllık hayalin varsa bence meslek lisesi okuma.Okumayı düşünüyorsan da okuyacağın okulu iyi araştır.
 
Neden 25 yaşında bitirmiş olasın? 18 yaşında üniversite sınavına girersin ve 22-23 yaşında mezun olursun. Aslında burada olay meslek lisesi okumak ya da okumamak değil kendine şu soruyu sor, ben iş yaparken yetkileri olan, saygı gören, ileride yönetici pozisyonuna gelebileceğim bir iş mi yapacağım yoksa mühendislerin altında çalışan bir teknik eleman mı olacağım? Şimdi herkes eleştirebilir beni teknikerliğe, operatörlüğe vs. niye bu kadar karşı çıkıyorsun diye fakat bak ben 27 yaşımdayım 10 yıllık iş tecrübem bana keşke mühendis olsaydım dedirtiyor. Sen eğer bu potansiyele sahipsen ileride bunu gerçekleştirememenin cezasını çekersin. O yüzden daha iyisini, daha fazlasını yapabilecekken daha azına tamah etme ve git mühendislik oku, bunu yaparken işinle ilgili programlara stajlara katıl ve kendini geliştir. Diyeceğim bu kadar.

Çünkü 15 yaşındayım(okula biraz geç yazıldım) 1 yıl hazırlık sınıfı +4 yıl lise zaten 20 yaşında olacağım üniversiteyi kazandığımda. 24 oluyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı