Monk Papağanı Vampir gibi davranıyor

Neden cezalandırmayı denemediniz? Bunlar diğer kuş türleri gibi değil, zeki hayvanlar. Her yaptığında kafese kapatıp kızarsanız, sonunda mutlaka öğrenecektir. Özgürlüklerine çok düşkünler. Sadece kuş değil, kedi ve köpek için de geçerli. Size üstünlük kurmalarına izin verirseniz, hayatı zindan ediyorlar.
 
Herkese teşekkür ederim. Zahmet edip ilgilendiniz. Değerli tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Sonuçta bu da bir canlı elden geldiğince en güzel şekilde bakmak lazım. Sağlıcakla kalın.

Çok alakasız olabilir ama kafanda tümör benzeri bir şey vardır belki bazi köpekler kediler tümörün olduğu yeri yalayarak anlıyormuş haberler vardir ya öyle işte ?
Yani siz de haklısınız hayvanların iç güdüsü yüksek

Bence et parçasını alıp kafana koy bunu yaptıktan sonra birde masaya bir et parçası koy kuşun durumunu bi incele derim.
Mantıklı deneyeceğim teşekkürler.

Saçının kökünü yem sanıyor olabilir mi?
Sanmıyorum, hani saçları tek tek yolsa anlarımda. Gerçi saçlarıda yoluyor lakin çoğunlukla illa kanatmaya çalışıyor garip bir durum. Şaka gibi.

Ekşi'de şöyle bir şey yazmışlar;
"2 yıllık deneyimime gelince... bana çok düşkün, yanımdan asla ayrılmayan, sevgi dolu bir tüy yumağı ile yaşıyorum. görüntüsü ne kadar minnoşsa, sesi o kadar korkunç! apartmandaki herkes onu tanıyor, mahalledeki herkes de sesini biliyor. evde biri varsa asla konuşturmuyor, telefonda kesinlikle konuşamıyorum. kıskançlıktan çatlıyor. eve biri geldiğinde önce çok meraklı ve ilgili, kısa süreliğine oynamak ve keşfetmek istiyor. ama uzun kalacağını fark ettiği an gelene de, bana da hayatı dar ediyor. benden başka kimseyi istemiyor evde. aile fertleriyle birlikte yaşayanlara da aynısını yapıyormuş. ev ahalisinden sadece birini benimseyip diğerlerine saldıran monk biliyorum. tipitipin bir gagası var, saldırmaya karar verdiğinde bayağı tehlikeli olabiliyor. 2 yılı aşkın birlikteliğimizde 2 ya da 3 kez yedim o gagayı ve kan çıktı. hormonal dönemlerinde deliriyor, yeterince tanımazken şansımı zorlamıştım. uzun zamandır canımı hiç yakmadı. buraya kadar yazdıklarım standart huyları..."
Sanırım ben de görmüştüm bu yazıyı. Lakin bizde kimseye gitmek istemiyor. Bana çok alışkın. Hani istemese anlarım. Belki hormonal dönemlerinde dir. :) Burada yazan çoğu olayı bende ki de yapıyor.


Veterinere danıştınız mı?
En son çare artık. Veteriner.

Google'dan baktım çok tatlı ve özel bir hayvan gibi gözüküyor. 25 yıl kadar yaşıyorlarmış. Keşke bize de gelse bu tarz egzotik kuşlardan anında sahiplenirdim, inanılmaz mutlu olurdum. Çok şanslısın be.

Kafanızın üzerine bir parça et koyun, eğer hala yara yaptığı yerle uğraşıyorsa oraya kafayı cidden takmış demektir. Bir de yukarıdaki arkadaşın dediği gibi saç kökünüzü yem sanıyor olabilir. Ama cidden eğer size geldiyse acısıyla tatlısıyla besleyin, bırakmayın derim.
Evet evde belgesel havası veriyor değişik bir canlı, ben de hayvanları severim. Dediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler.

Neden cezalandırmayı denemediniz? Bunlar diğer kuş türleri gibi değil, zeki hayvanlar. Her yaptığında kafese kapatıp kızarsanız, sonunda mutlaka öğrenecektir. Özgürlüklerine çok düşkünler. Sadece kuş değil, kedi ve köpek için de geçerli. Size üstünlük kurmalarına izin verirseniz, hayatı zindan ediyorlar.
Aynen dediğiniz gibi cidden, özgürlüğüne çok düşkünler. Kafese kapatınca çıldırıyor. Cezalandırmayı denedim kafese kapadım çıldırıyordu ve garip garip bakınca üzüldüm hayvana :D Ama dediğiniz gibi üstünlük gösterecek o yüzden artık mecbur bu tür birşeyler yapmam gerekiyor. İlk defa bu tarz hayvan beslediğim için yeni yeni öğreniyorum.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı