PHP Online ve ücretsiz şekilde nereden öğrenilir?

Kod açısından örnek çok uzun olur.

Anlaman için şöyle söyleyeyim; PHP ile forum sayfası da yazarsın, hesap makinesi de yazarsın, müzik sitesi de yazarsın. Forum sayfası yazmakla matrix çarpımı yapan bir site hazırlamak aynı şey değil tahmin edebileceğin üzere. Ancak ikisi de mümkün.

Şimdi PHP bu ürünleri oluşturmanı sağlayan bir araç takımı. Sana bir takım alet edevat sunuyor, sende bu alet edevatı kullanarak ürün oluşturuyorsun. Mevzu bu.

Anadım. Ben web açısından, Back-End için öğrenmek istiyorum.
 
Özür dilerim biraz uğraştırıyorum fakat, örnek verir misiniz? Hangisi ile başlamamı önerirsiniz?
Back end'de yapabileceğin şeylere mi örnek istiyorsun? Real time data processing olabilir, standard CRUD işlemleri olabilir, concurrency olabilir, cron job olabilir...

Back end dediğin şey server ile client arasındaki iletişimi sağlamaktır. Client giriş yapmak istediğinde giriş bilgilerini db'ye gönderip kıyaslayıp kullanıcının girişine izin vermenin adı back-end'dir. Kullanıcı arkadaşına mesaj göndermek istediğinde bu isteği alıp işleyip hedefe göndermenin adı back enddir basitleştirerek anlatacak olursam.

Genelde insanlarlar temel CRUD operasyonlarıyla başlarlar. (En kolayı o.)
 

ek olarak authentication ve authorization ve jwt gibi konulari da bilmeniz lazim, zaten ise girince her şey oturuyor yavas yavas.


backend aslinda bir alan. Kendinize bir proje belirleyip o projeye uygun dili(araci) secip baslamaniz daha uygun olur.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı