İnceleme Soundpeats Engine 4 inceleme

Tekrardan herkese merhaba, kendime yeni bir Earbuds kulaklık alma arayışına girdim ve Soundpeats Engine 4 modelini satın almaya karar verdim.

Ürünü Amazon üzerinden 1490 TL'ye satın aldım. Satıcı Amazon ve Ankara'dan Kütahya'ya elime ulaşıncaya kadar 2 gün içinde geldi.
Yurt dışı linkinden az daha ucuza alınabilir, ürünü incelemek isterseniz:

Bu incelemede 8 günlük deneyimlerimi aktaracağım ileriki zamanlarda kulaklığın durumu hakkında kısa bir yorum geçerim.

Not: Kullandığım görseller bana ait değildir.

İlk öncelikle kutu içeriğine bakalım:

72633_749654_b1b09495_9cb5_42e9_899c_fd2aac6cffe3.jpg


Küçük-orta-büyük boyutta olmak üzere 6 adet kulaklık slikonu. (kulaklığa takılı olan orta boy silikon dahil)
Type-C şarj kablosu (uzunluğu kısa) ve son olarak kullanım kılavuzu.

Kulaklığın kutusunun kalitesi:

Kulaklığın kutusunun dış plastik kalitesi parmak izi bırakan ve kaygan bir yüzeye sahip, iç plastiği ise sert ve kaygan değil.
Malzemesinden dolayı çok hafif ama sağlam bir kutusu var.

images (3).jpg
images (5).jpg


Kutunun iç tarafında şarj düzeyini gösteren kırmızı-beyaz-yeşil bildirim ışığı bulunmakta, alt tarafında ise sadece şarj olduğunu belirten kırmızı bir bildirim ışığı bulunmakta ve hemen yanında type-c şarj girişi ve reset atma tuşu bulunmakta.

Son olarak kutuyu açtığınız an kulaklıklar telefonunuza bağlanıyor.

Kulaklıkların kalitesi:

Kulaklıkların yapısı biraz büyük ve dikkat çekici kulağıma çok rahat bir şekilde oturuyor ve her slikonu denedim sağlam bir şekilde tutuyor.

images (6).jpg


Dokunmatik yüzeyi gayet kullanışlı şarkıyı durdurma, devam ettirme, sonraki şarkıya geçme, çağrıya yanıt verme, oyun moduna geçme, ses kısma ve arttırma gibi fonksiyonlara sahip her kulaklıkta olduğu gibi beğendim.

Açık ve kapalı ortamda ses performansı:

İlk öncelikle buna denk bir kulaklıkla karşılaştırma yapmadım normalde kulak üstü kullanıyorum ama YouTube'ta yerli ve yabancı kanalların karşılaştırmalarına baktığımda akustik ve ses detayı açısından iddialı duruyor. Aynı markadan capsule 3 Pro'dan biraz daha iyi olduğu söyleniyor.

6mm ve 10mm olmak üzere çift sürücülere sahip.
Ayrıntı seviyesi ve sahne performansı beni fazlasıyla memnun etti. Bass'lar ve Tiz'ler dengeli herhangi bir şarkıda bozulma veya uğultu yapmıyor gayet net ve akıcı.

3_41f2639c-ae93-40f0-b009-8d1322ba4186_1000x.jpg


Herhangi bir kronik sorun veya dip ses sorunu yok.

Sesi net, geniş ve berrak olsun ama aynı zamanda bass performansınıda vurucu bir şekilde ortaya koysun istiyorsanız bu kulaklığı kesinlikle öneririm.

Tek eksik görülen kısım ses seviyesinin yüksekliği olabilir benim için dışarıda da evde de kulak çınlatacak kadar yüksek bir ses seviyesine sahip ama bazı satın alanların incelemelerinde ses yüksekliği açısından biraz düşük kaldığını belirtmiş onun dışında memnun kalındığını görüyorum.

(Önemli): Bu ses seviyesinin yüksekliği konusuna bir çözüm olarak Soundpeats'ın uygulaması üzerinden yazılım güncellemesi yapıldığında fark edilebilir derecede sesin arttığını anladım ve eskisine göre ses kalitesi de oldukça iyileşiyor. Eğer bu kulaklığı alırsanız mutlaka yazılım güncellemesini yapın.

Çevresel ses vs bağlantı özellikleri:

Bluetooth 5.3 sbc, aac ve LDAC kodek desteği bulunmakta benim cihazım Bluetooth 5.0 ve LDAC kodeksini kullanıyorum herhangi bir gecikme veya bağlantı sorunu yaşamadım gayet kaliteli.
Hi-Res sertifikası, çift cihaz desteği ve oyun modu bulunmakta.

1_04b5b6c5-3dd3-4b47-b008-4f3be0d14af8_1000x.jpg


Şeffaflık modu veya ANC özelliği bulunmuyor. Pasif gürültü engellemesi benim için yeterli dışarıdan gelen sesleri duymuyorum.
Yanınızda ki bir arkadaşla konuşmak istediğimde şarkı dinlemediğim sürece duyabiliyorum onun haricinde duyulmuyor.

Son olarak oyun modunu PUBG Mobile gibi aksiyon oyunlarında test ettim ve rahatsız etmeyecek çok kısa bir gecikme oluşuyor. Kapalı halde arada devasa bir gecikme oluşuyor ekstra olarak benim cihaz Bluetooth 5.0 destekliyor, yeni nesil Bluetooth 5.3'e sahip bir telefonda oyun modu açıkken gecikme yaşayacağınızı düşünmüyorum.

Mikrofon kalitesi:

Soundpeats capsule 3 Pro veya Jabra Elite 3-4 gibi muadil fiyatlara satılan kulaklıklara nazaran geride kaldığı belirtiliyor.
YouTube üzerinden baktığımda dışarıda ki sesi net olarak kesebiliyor karşı tarafa sesiniz pek kaliteli gitmesede kapalı bir ortamda da gayet işinizi görür.
Benim işimi görüyor ama telefon konuşmaları için capsule 3 Pro gibi 6 mikrofonlu, enc özelliği barındıran modellere bakmanızı öneririm.

Şarj etme ve kullanım süresi:

Kulaklıkları kutusuyla beraber şarjını fulledim 1 hafta boyunca da şarj etmeden kullandım tabii bitene kadar değil sonradan şarja taktım (telefonun 33W şarj adaptörünü kullanıyorum)
5 saatlik yoğun ve yüksek seste(%80 civarı) kullanım sonucunda tam şarjdan %50'ye düştü benim için gayet iyi bir süre.

4_50664788-3d0e-4db4-897a-70e2bb4e00e8_1000x.jpg


Şarj dolum süresini not almadım kendi sitesinde yazılan değerlere bakarsak normal derim.
(Kulaklıkların dolum süresi 2 saat, kutusunun dolum süresi 2 saat)

Soundpeats uygulamasının sunduğu seçenekler ve equlaizer'ın kalitesi:

Uygulamanın yorumlarına baktığımda çoğunluğunun kulaklığa gelen yazılım güncellemesinden dolayı sesin kısalması, mikrofon kalitesinin düşmesi, bağlanamama sorunu ve uygulamanın sunduğu seçeneklerden dolayı şikayetçi olduğunu görürsünüz.
Uygulama benim için düzgün çalışıyor ama genele bakarsak düzeltilmesi gereken sorunları var.

Uygulamaya ilk girdiğimizde kulaklıkların bağlantı durumunu ve şarj yüzdelik'lerini gösteriyor.

Screenshot_20231229-232334.jpg

Custom Equlaizer'ı benim için gayet detaylı ve hazır equlaizer profillerini beğendim.



Screenshot_20231229-232424.jpg

Screenshot_20231229-232418.jpg


Adaptive equalizer ise sizi düşük desibelden yüksek desibele kadar düşük-yüksek frekans aralığını dinleterek kendinize özel bir profil oluşturmanızı sağlıyor.

Screenshot_20231229-232411.jpg


Ben direk bass Boost profilini kullanıyorum benim için en iyi dengeyi bu profil veriyor.
Oyun modu, dokunmatiği ve çift cihaz desteğini açıp kapatabiliyorsunuz.

Screenshot_20231229-232352.jpg


Firmware sürümü güncellemesi hakkında önemli bir bilgilendirme geçeyim.
Güncellemeyi yaparken uygulamayı, bluetooth ve internet bağlantınızı asla kapatmayın aynı zamanda kulaklıkları kulağınızdan çıkarmayın aksi taktirde reset atma durumunda kalırsınız.

Screenshot_20231229-232754.jpg


Evet inceleme konumuzun sonuna geldik sonuç olarak kulaklığı gayet beğendim, kulaklıkla ilgili sorularınız varsa yorumlara bekliyorum.

Son olarak yeni bir yıla 2024'e giriş yapıyoruz umarım ailenizle, arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle güzel nice bir yılbaşı geçirirsiniz, yeni yılda amacınıza ve isteklerinize kavuşmanız dileğiyle hoşça kalın sağlıcakla kalın 👋
 
Bu markanın ürünlerini denemek istiyorum aslında da kafamda bir takım şüpheler var.
Örneğin LDAC kodeği ele alırsak aynı markanın bu kodeğe sahip ve sahip olmayan ürünleri arasında 17-20 dolar fark oynuyor yani bu kodeği kullanmak için bu kadar paralar verdiyseler geriye malzeme kalitesi için çok düşük bütçe kalıyor birde çift sürücü koyduklarını söylemişler burada sürücü kalitesi hakkında şüphe oluyor.
KZ kulaklıklarda da örneğin benzer bişey var ve ses konusunda enstürman ayrımı güzel sağlayabiliyorlerken kirli bass ve kulak tırmalayan tizle karşılaşıyorum gibi bu yüzden gereksiz para harcamış olurmuyum diye hiç denemedim.
 
Bu markanın ürünlerini denemek istiyorum aslında da kafamda bir takım şüpheler var.
Örneğin LDAC kodeği ele alırsak aynı markanın bu kodeğe sahip ve sahip olmayan ürünleri arasında 17-20 dolar fark oynuyor yani bu kodeği kullanmak için bu kadar paralar verdiyseler geriye malzeme kalitesi için çok düşük bütçe kalıyor bir de çift sürücü koyduklarını söylemişler burada sürücü kalitesi hakkında şüphe oluyor.
KZ kulaklıklarda da örneğin benzer bir şey var ve ses konusunda enstürman ayrımı güzel sağlayabiliyorlerken kirli bass ve kulak tırmalayan tizle karşılaşıyorum gibi bu yüzden gereksiz para harcamış olur muyum diye hiç denemedim.

Bu fiyata veya altında satılan çift sürücülü kulaklıkların kalitesinden bende şüphe duyuyorum ama baktığımda kullananların tamamı mikrofon kalitesi ve ANC olmaması haricinde memnun, bir şans verip satın aldım ve beni hem ses hem de malzeme kalitesinde gayet memnun etti.

KZ veya benzeri çok ucuza satılan çift sürücülü kulaklıkların Tiz'de başarılı olsa da bass performansında kötü olduğunu ya da Bass'ın hiç olmadığını çok fazla gördüm, bunu göze alaraktan araştırıp satın aldım.

Bu model de kirli bass veya kulak tırmalayacak bir tiz performansı almadım.

Bu konu hakkında söyleyebileceğim tek şey denemeden anlaşılmaz. Amazon yurt içi üzerinden satın alıp test edip iade edebilirsiniz.

28/04/2024 güncelleme:
Tekrardan merhaba, kulaklığı bu zamana kadar kullanımımdan gayet memnundum ama bir sorunla karşılaştım.
Sağ kulaklığım artık şarj olmuyor, en son baktığımda %40'ken şimdi ise %30'da.
Garanti kapsamını gözden geçireyim eğer bir sonuca varamazsak herhangi bir telefoncuda tamir ettirmeye çalışacağım. Eğer ki o da olmaz ise yeni bir kulaklık arayışına gireceğim :)

Screenshot_20240428-024045.jpg


En son ki yorumumdan yarım saat sonra tekrar kontrol ettim şarj olmuş %75 ama neden böyle oldu bilemiyorum.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı