İ3 M370 laptop için Linux dağıtımı önerisi

@613366 O zaman hocam mezuna kalıp kaplamam belli olsun hemen kurulma geçiyorum.

Tamamdır. 😉
Fazla çekingen davranıyorsunuz hocam. Linux Mint XFCE kurup geçin eğer Linux'a deli olacak seviyede öğrenme hevesiyle girmeyecekseniz.
Hocam bilgim ciddi anlamda 0. Şimdi işleri berbat etmek de istemiyorum. Biraz temkinli gideyim. 😃

@613366 O zaman hocam mezuna kalıp kaplamam belli olsun hemen kurulma geçiyorum.

Tamamdır. 😉

Hocam bilgim ciddi anlamda 0. Şimdi işleri berbat etmek de istemiyorum. Biraz temkinli gideyim. 😃
İlk Linux kurduğumda 14-15 yaşında bir çocuktum. Windows formatlamayı bile bilmiyordum, sizin o kadar düşük seviye olduğunuzu zannetmiyorum. İlk Linux kurmamda A101'den 16 GB USB almıştım hatta hâlâ kullanıyorum. Pardus kurmuştum. Kurduğumda Linux olduğunu bile bilmiyordum. O günlerden beri de Linux kullanıyorum. Demem o ki bilgi gerekmiyor zaten ben size bilgi gerektirmeyen bir dağıtım olan Linux Mint'i öneriyorum.

İlk Linux kurduğumda 14-15 yaşında bir çocuktum. Windows formatlamayı bile bilmiyordum, sizin o kadar düşük seviye olduğunuzu zannetmiyorum. İlk Linux kurmamda A101'den 16 GB USB almıştım hatta hâlâ kullanıyorum. Pardus kurmuştum. Kurduğumda Linux olduğunu bile bilmiyordum. O günlerden beri de Linux kullanıyorum. Demem o ki bilgi gerekmiyor zaten ben size bilgi gerektirmeyen bir dağıtım olan Linux Mint'i öneriyorum.
Bu adam aynı ben. (Mint'de ubuntu tabanlı)

Dualboot yapacaksan önce freespace oluşturun hocam.
Hocam açıkçası dualboot yapsam mı emin değilim ya.
Geçiyorum o zaman en kısa sürede. 😃

Şimdi ben geçtiğim zaman sürücü güncellemsini otomatik yapacak değil mi?

Windows'ta disk bölümleme aracını çalıştırın. C diskine sağ tıklayıp "Diski küçült." seçeneğini seçerek Linux'a vereceğiniz kadar alan seçin. USB'ye Linux Mint ISO'sunu yazdırın ve boot edin. Kurulum aracını çalıştırın. Bölümleme zamanı geldiğinde "Windows'un yanına kur." seçeneğini seçin, kendiniz ayarlama yapmayın bu kadar.

Hocam açıkçası dualboot yapsam mı emin değilim ya.

Geçiyorum o zaman en kısa sürede. 😃

Şimdi ben geçtiğim zaman sürücü güncellemsini otomatik yapacak değil mi?
Nvidia sistemler haricinde sürücü kurmaya gerek yok hocam.

Windows'ta disk bölümleme aracını çalıştırın. C diskine sağ tıklayıp "Diski küçült." seçeneğini seçerek Linux'a vereceğiniz kadar alan seçin. USB'ye Linux Mint ISO'sunu yazdırın ve boot edin. Kurulum aracını çalıştırın. Bölümleme zamanı geldiğinde "Windows'un yanına kur." seçeneğini seçin, kendiniz ayarlama yapmayın bu kadar.

@484334 bunu yapın hocam beğenmezseniz Windows geçerseniz hiç risk barınmıyor.

Nvidia değil ise gerek yok sürücüye

Tamamdır o zaman. YKS tercihleri açıklansın eğer yeni cihaza geçmezsem mezuna kalırsam Linux Mint XFCE işletim sistemine geçiyorum.😁
Ek bilgi vereyim. Rufus ile yazdıracaksanız DD modunda yazdırmanız gerekiyor.

Yeni konular

Geri
Yukarı