Oyun dünyasının en ikonik oyunu hangisi?

En ikonik olunca aynı zamanda popüler olması da gerekiyor. Yani çok seçenek var aslında.
Half-Life, Counter-Strike. GTA Trilogy'den bir oyun olabilir. Mario olabilir. Ama çoğunluk GTA der bence. Çünkü adını 7'den 70'e herkes biliyor.
 
Yorumlarda yazıldığı gibi popilerlikte önemli aslında. Oyun oynuyor musunuz veya eskiden ne oynuyordun sorusuna verilen cevaplar genelde cs, gta, half life falan. Bilmem ne oyunu aslında çok daha eski ve öncü olsa bile geniş kitle tarafından bilinmedikten sonra bir anlamı kalmıyor. Ne diyeyim Red Alert vardı zamanında oynadığımız kaç kişi bilir örneğin :) Kısaca öncü diye ikonik denmez şahsi fikrim.
 
Yorumlarda yazıldığı gibi popilerlikte önemli aslında. Oyun oynuyor musunuz veya eskiden ne oynuyordun sorusuna verilen cevaplar genelde CS, GTA, Half-Life falan. Bilmem ne oyunu aslında çok daha eski ve öncü olsa bile geniş kitle tarafından bilinmedikten sonra bir anlamı kalmıyor. Ne diyeyim Red Alert vardı zamanında oynadığımız kaç kişi bilir örneğin :) kısaca öncü diye ikonik denmez şahsi fikrim.

CS, GTA, Half-Life evet çok bilinen oyunlar katılıyorum. Ama oyunlarla alakası olmayan insanlar bile Mario'yu biliyordur.
Mario sadece bir oyun markası değil.
Romanları, oyuncakları, figürleri, filmleri, dizileri, animasyon serileri, tabaklarda, bardaklarda, kısacası her şeyde varlar.(en son Mario hakkında yazılmış makaleler varmış ki buna bende çok şaşırdım)
Bir de şahsi fikrim Mario eski nesil için bize GTA Witcher, Half-Life nasıl hissettiriyorsa onlara da o şekilde hissettiriyordur.
Mesela şu anki neslin çoğu Marvel film sektörüne giremiyor çünkü en iyi olduğu zamanlar geçti ve onlar o sırada tanık olamadı.
Bizde Mario'nun peek yaptığı noktayı göremedik.
(Türkiye için konuşuyorsanız CS ve GTA Mario'dan fazla biliniyor olabilir)
Dediğim gibi oyun oynayan kitle değişti ama orta yaşlı kesim Mario'yu Half-Life'dan daha çok biliyordur, aynı bizim 30 yıl sonra GTA'yı Mario'dan fazla bileceğimiz gibi.
 
Kesinlikle aynı şekilde düşünüyorum. İkonik deyince akla GTA gelir. Oyunla ilgisi olmayan adam bile GTA'yı bilir.

Sadece 90'lardan beri bilinen köklü bir seri olmasından dolayı da değil. Günümüzde hala en çok oynanan oyun olması da büyük bir şey. GTA 6 eğer teknik ve farklı sorunlarla çıkmazsa muhtemelen satışları GTA 5 bile geçecektir ve 2030 ile sonrası yıllara kadar yine oyun dünyasını domine etmeye devam edecek.
 

Geri
Yukarı