Saç uzatmak için taktikler neler?

Hocam yağlı saç derken 2-3 gün yağlanması diyorum. Öyle günlerce yağlı saç tabii ki dökülür. 3 kere saçımı uzatmıştım. Son uzatmamda da 4 sene saçımı uzatmıştım. Bu zaman zarflarında da çok araştırmış birkaç doktora da danışmıştım. Onlardan fikirer aldım. Yani saçın kendi yağının saça yararı hikaye değildir. Bakın size bir alıntı yapayım.

"Yağlı saçların bazı faydaları da vardır. Örneğin, saç derisindeki doğal yağlar saçları nemlendirir, saçların parlak görünmesini sağlar ve saç tellerini korur. Bu, saçların kurumasını ve kırılmasını önler. Ayrıca, doğal yağlar saç derisini korur ve saç derisinin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. "

Demem o ki saçın yağlanması Max 3 gün yeterlidir. Öyle tutup bir hafta on gün yağlı şaçlarla gezmek elbet saç yıpratır ve saçın dökülmesine neden olur? Hatta kepeklenmeye neden olur?

Hocam suyla yıkamakta saç yağlanmasını giderir. Her gün değil de gün aşırı yıkamak daha mantıklı olur.

Sade su niye yağını götürsün git kendin dene sadece suyla yıkayınca hala yağlı kalıyor sadece toz falan kirler gidiyor ve ferahliyorsun.
 
Saçını uzatmak istiyorsan senin için problem ve aynı zamanda çözüm olacak şey ne saçı yağlı bırakmak ne de sürekli yıkamak. Saç uzatırken en büyük ve çoğu kişinin vazgeçmesine sebep olan şey saçın o uzadıkça dağınıklaştığı, kenardaki saçların kulağın üzerine binerek kötü gözüktüğü dönemler olacaktır. O kötü gözüken dönemi atlatırsan gerisi gelir zaten.
Ha tabii biraz şans da önemli. Mesela benim saçım sıfıra vurduktan 2 ay sonra kulaklarıma binecek kadar hızlı uzamıştı. Saçı yavaş uzayan biriysen zor olacaktır senin için.
 
Biberiye yağı sağlıklı uzamasına yardımcı oluyor ve dax alabilirsin, o da aynı şekilde bir nevi uzamasını hızlandırıyor . Yakın zamanda ben de almayı dusunuyorum.
 
Bundan önce 2 kere saçımı uzatmayı denedim ama olmadı çünkü saçım çok kabarık o yüzden az bir şey uzadığında şekle girmiyor. Bu sorunu nasıl çözerim ve saçı nasıl daha hızlı uzatırız?
Bende uzatan biri olarak şuna açıklık getireyim saçınızı her gün değil 1 günde bir yıkayın çok sık yıkarsanız bu sefer saçınızdaki besleyici yağlar yok oluyor 2-3 günlüğüne ve bu süredede duruyor saç uzaması ve saçınızı ılık suyla veya soğuk suyla yıkamanızı tavsiye ederim birde şampuan önerisi yapmak istiyorum bioblas’ın argan yağlı saç besleyici şampuanını kullanıyorum gerçekten fark ediyor 1-2 haftada hatta 6 günde belkide uzuyor ve baya etkili bir şampuan ben hala kullanıyorum bende uzatıyorum sonuçlar başarılı eğer kepek varsa clear men alabilirsiniz şu şampuanından daha yeni çıktı bununda içinde saç besleyici yağlar var bir kere kullanmıştım ama pek etkisini görmedim diye bırakmıştım ama kepeği ciddi oranda azaltıyor.

 
Bundan önce 2 kere saçımı uzatmayı denedim ama olmadı çünkü saçım çok kabarık o yüzden az bir şey uzadığında şekle girmiyor. Bu sorunu nasıl çözerim ve saçı nasıl daha hızlı uzatırız?

Reis saçını her gün yikama saçın yaga ihtiyacı var beslenmek için o yüzden 3 gunde bir defa yikamak yeterli olur bir de saç bakım kremleri var onlardan al bir tane 1 haftada bir kullan bu kadar bir de saçına her gün fön cekiyorsan bunu da durdur bu da uzamasını engeller
 

Geri
Yukarı