Yeni bilgisayarda R5 5600 sıcaklığı 70 dereceyi geçiyor

forminya

Decapat
Katılım
14 Haziran 2021
Mesajlar
93
Yeni bilgisayar aldım, işlemcim Ryzen 5 5600 ama ısınma derecesi oyunlarda bayağı fazla. Toz veya macunla alakalı bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü bilgisayar daha yeni. Valorant veya diğer türlü oyunlarda bile fazla olabiliyor (70 dereceyi geçiyor). Kasa masamın altında ve dar bir yerde acaba ondan olabilir mi diye düşünüyorum. Sizce neden?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni bilgisayar aldım, işlemcim Ryzen 5 5600 ama ısınma derecesi oyunlarda bayağı fazla. toz veya macunla alakalı bir sorun olduğunu sanmıyorum çünkü bilgisayar daha yeni. Valorant veya diğer türlü oyunlarda bile fazla olabiliyor (70 dereceyi geçiyor). Kasa masamın altında ve dar bir yerde acaba ondan olabilir mi diye düşünüyorum. Sizce neden?

Havalar sıcakladı aynı işlemci ile Rust oyununda 88 dereceleri görüyorum büyük ihtimal stok fan olduğu içindir.
 
Bu işlemcinin stok fanı mı çok berbat yoksa başka bir sorun mu var niye bu kadar ısınıyor. Birkaç konuda daha aynı sorunu gördüm.

Sen de aslan besliyorsun kedi kulübesi veriyorsun. Aynı işlemciden bende de var. Overclocklu kullanıyorum 4.80 GHz de. 55 dereyi geçtiğimi hatırlamıyorum. Arctis Liquid II 240 ML var.
 
Stok soğutucu ile dediğiniz değerler normal. Ek soğutucu almanızı tavsiye ederim ama zorunda değilsiniz. İşlemci sıcaklığınız oynadığınız hiçbir oyunda 80 dereceyi geçmiyorsa ve o fanın yaptığı seste sizi rahatsız etmiyorsa boş yere kendini maddi külfete sokup ek soğutucu almanıza gerek yok öyle kullanabilirsiniz ve herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı