Yazılım nedir?

PastaBorek

Centipat
Katılım
8 Nisan 2023
Mesajlar
444
Çözümler
3
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci; 12th gen Intel(R) Core(tm) i5-12450H, 2000 MHz, 8 çekirdek, 12 mantıksal işlemci.
RAM; DDR4 32 GB RAM (DDR4-3200(1600MHz))
Ekran kartı; NVIDIA geforenow RTX 4060 laptop GPU type GDDR6.
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Küçüğüyle büyüğüyle, yazılımın teorisi, ne olduğu, yazılımla ilgili bütün şeyleri merak ediyorum. Nereden öğrenirim? Çok karmaşık geliyor birkaç video izledim öğrenmekte istiyorum fakat nasıl yapacağımı nereden başlayacağımı hiç bilmiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Yazılım öğrenmek için ilk olarak algoritma öğrenmenizi tavsiye ederim. Daha detaylı gitmek isterseniz algoritma sonrasında ilgilendiğiniz bir alanda fazlaca kullanılan bir programlama dilini öğrenerek devam edebilirsiniz.
 
Veri Yapıları ve Algoritmalar araması yapın ve ilginizi çeken bir kaynaktan bu konuyu okuyun-izleyin. Temel olarak kafanıza oturacaktır çoğu şey. Daha sonra ne yapmak istediğinize karar vermeniz lazım, her dilin amaç olarak farklılaştığı bölümler var. Ben mesela Web Geliştiricilik öğreniyorum ve front-end tarafında JavaScript, TypeScript öğrenirken back-end tarafında da Spring öğrenmeye çalışıyorum. Masaüstü uygulaması vs. kodlamak isteseydim C veya C++ based bir dil öğrenirdim. Kısacası yazılımla ne yapmak istediğinize karar verin, yapmak istediğiniz şeyi uygulayabilen dilleri araştırın ve ilginizi çekeni dökümandan okuyarak, belki izleyerek ve en önemlisi kendiniz yazarak öğrenin.
 
Arkadaşlar merhaba. Küçüğüyle büyüğüyle, yazılımın teorisi, ne olduğu, yazılımla ilgili bütün şeyleri merak ediyorum. Nereden öğrenirim? Çok karmaşık geliyor birkaç video izledim öğrenmekte istiyorum fakat nasıl yapacağımı nereden başlayacağımı hiç bilmiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Araştırma yaparak. Nereden başlayacağını bile araştırarak. Yazılım öyle bir kategori. Araştırmazsan, öğrenemezsin. Sana yalan yanlış bilgi veririm belki, bakarsın kimse de düzeltmez beni kafan daha çok karışır. (Çok sık oluyor forumlarda bu.) Biri bir şey söyleyecek, sen onun da doğruluğunu araştıracaksın, test edeceksin.

Araştırmaya başlamanı tavsiye ettiğim ilk konular; Bilgisayar nasıl çalışır? Programlama nedir? Programlama dili nedir, nasıl çalışır? Algoritma nedir? Bellek nedir? Stack nedir, heap nedir aralarında ki fark nedir? Veri yapıları nedir? Sonrasında yavaş yavaş bu sorularla beraber kendi kendine yeni sorular edineceksin. Ondan sonra istediğin dili seç, istediğin dil ile başla. İlk dilin hangi alanda çalışacağından bağımsız olur. Çünkü amacı sana programlama temellerini öğretmektir. Programlamayı öğretmektir. Sonra yavaş yavaş kendine alan belirlemeye başlarsın. Belirlediğin alana göre de dil, framework seçimine gidersin.
 
5 yasindaki cocugun anlayabilecegi tanimi -> Bilgisayara neyi nasil yapmasi gerektigini anlatmaktir.

Sonucta bu bir muhendislik disiplini (bkz: yazilim muhendisligi ), diger muhendislik alanlarinda oldugu gibi enine boyuna kavrayip anlayabilmeniz icin gerekli matematik ve fen bilgisinin ustune fakulte seviyesinde egitim almak gerekiyor.
 
Basitce yazilim bizim kodlarla bilgisayara yapmak istediğimiz şeyleri söylememiz ve bilgisayarın bunu anlayıp sırayla gerçekleştirmesidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı