Diyet yemek önerisi

Tabii hocam daha iyi olur benim anlatmak istediğim saçma sapan kısıtlamalar yaparsa diyeti sürdüremeyeceği zaten. Pilav döner makarna yiyordum diyet sürecimde 38 kg verdim.
Aynen oyle hocam, bence insan kendi vucudunu tanirsa diyetisyenlerden bile daha hizli zayiflatabiliyor kendini, 38 kg cok basarili cidden tebrik ederim.
 
Yoğurt yulaf tarzı şeyler bende çok işe yaramıyor hemen acıkıyorum yine. Birkaç gündür protein bar + protein süt ile kahvaltı yapıyorum. Sabah 8'den öğlen 12'ye kadar götürüyor beni ~400 kalori ile. Öğle yemeklerini işyerinde yiyorum normalde. Çorba, pilav vs. almadan sadece ana yemek + salata + meyve yiyorum. Akşam spordan sonra yine protein bar + protein süt. Günü noktalıyorum.

Öğün aralarında şekersiz çay kahve tüketiyorum. Sabahları aç karna kahve açlığı yatıştırıyor.

Bence öğünlerden karbonhidrat yoğun yiyecekler çıkartılmalı ve bunun yerine yağ ve protein bakımından yoğun olan yiyecekler tercih edilmeli. Karbonhidratlar hızlı sindirildiği ve kan şekerini hızlı değiştirdiği için daha çabuk acıkıyor insan. 2 sahanda yumurta + 50 gr sucuk ile çok rahat karın doyurursun öğle yemeğinde mesela. Buna karşın makarna pilav vs. çabuk şişiriyor ve daha hızlı acıktırıyor eğer yanına yağ ve protein koymazsan.

Bütün bunları bir kenara bırakacak olursak eğer yemeyi bırakamıyorsan belki harcamanı artırmayı deneyebilirsin. Daha fazla yürüme, spora gitme vs. Giren kalori - Çıkan Kalori negatif olduğu sürece kilo verirsin. Tabii beslenme dengesi ayrı bir konu, görmezden gelebilirsin anlamında demiyorum.

Kısaca yaktığından daha az kalori tüket (ister çok yak, ister az ye, istersen orta yolu bul). Karbonhidratları yağ ve proteine kaydırmaya çalış. Meyve sebze, yeşillik tüket.
 
Böyle diyet olmaz vücudun çöker. En iyi öneriyi sana bir diyetisyen yapacaktır ancak ben acıktığım zaman yoğurda gömülüyordum, 1 ayda 20 kilo civarı verdim. Sarkma vs. olmaması için su tüketimini arttırmanda çok önemli.
 
Diyet yemek yememek değil sağlıklı ve düzenli beslenebilmektir 2 malzeme ile hayatını devam ettiremezsin.
 
Gördüğüm en saçma diyet olabilir bunun belli bir adi var ketojenik diye. Onda ise yaklaşık 400gr et veya tavuk var salatası sabahları yumurtası zeytini peyniri öğlenleri sebze kuruyemiş falan sadece peynir ve yumurtayla diyet yapılmaz. Acele iş olmaz bu diyeti yapmayın zorbalandiniz mi 1 hafta sonra düğün var pantolona mi girmeye çalışıyorsunuz. Normal yediğinizden az yiyip suyu arttırın sağlıksız gördüğünüz şeyleri minimum yapıp yürüyüş veya spor yapın.
 
Son düzenleme:
Hocam 3 litre suyu içiyorum sabah iki yumurta, öğlen yemekte ne varsa 4 yemek kaşığı + 4 yemek kaşığı yoğurt, akşam yemeğinde tekrar ev yemeği, bu öğünlerin yanına büyük miktarda sebze koy ki tokluk hissi versin.

Öğün saatleri dışında meyve gibi şeyler tüketmeyi unutma ben böyle 5 ayda 25 kilo verdim.
Yani menüde çok yağlı ve karbonhidrat olmasın açıkcası.
 
Aynen oyle hocam, bence insan kendi vucudunu tanirsa diyetisyenlerden bile daha hizli zayiflatabiliyor kendini, 38 kg cok basarili cidden tebrik ederim.

Aynen öyle hocam teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı