Far Cry 4 inceleme

desısrey

Hectopat
Katılım
17 Haziran 2020
Mesajlar
320
Makaleler
1
Çözümler
3
Merhaba. Oyunu bitireli henüz 2 gün oldu muhtemelen. Ben de sizinle deneyimlerimi paylaşmak istedim, belki oynamayanlar vardır diye.
Öncelikle oyunun, bir önceki oyunun kopyası olduğu söyleniyor, buna hem katılıyorum hem de katılmıyorum. Evet serinin devamı olarak konsept aynı, içerik üç aşağı beş yukarı aynı fakat bence bu oyunun getirdiği bir sürü özellik var. Örneğin, otomatik araba kullanımı, yemek mi yiyeceksin? Bas Shift tuşuna araba giderken yemeğini ye :D
Yapay zeka değişimi var, artık çok kolay yakalanabiliyorsunuz. Yan görevleri gayet güzeldi, tekrar etmiyordu (koyun AVI görevi hariç, içim sıkıldı onları yaparken) ana hikaye bence güzeldi. Öncelikle baş karakterimiz ajay ile başlayalım, hayatımda böyle düz, odun gibi bir karakter görmedim arkadaş. Aoe'da "madenci, yaparım. Oduncu, yaparım." gibi bir karakterdi bence ajay. Git şuraya şunu öldür diyorlar, tamam diyor. Git şurada hayvan avla diyorlar tamam diyor. Ulan bir cümle kur, bir şey anlat, konuş yani. Yan karakterleri, Ajay'ın yerine ana karakter yapsalardı daha çok zevk alırdık. Mesela Far Cry 3'teki Jason'ın bir karakteri vardı kardeşim, adam konuşuyordu bir şeyler anlatıyordu. Ajay'da yok, anca tamam, olur. Noore isimli karakter bence daha fazla gidebilirdi, gelecek vaat eden bir karakterdi sonu hoş olmadı. Vaas çok çok iyi bir baş kötüydü bir önceki oyunda, bu oyunda da kendine has bir karakter gelmiş "bence". Vaas'a göre daha duygusal, sözünün eri, delikanlı bence pagan. Sorsalardı Oyun'un başında Pagan'ın tarafı mı yoksa karşı taraf mı? Diye pagan derdim net. Çünkü diğer tarafın ne istediği belli değil, diyorlar diktatörmüş, ülkeyi kötü yönetiyormuş'ta. Siz olmasanız savaş olmacayacak mis gibi huzur. (bahsettiğim şahıslar golden path) oyunun bize seçenek sunması olayına bayıldım bu arada. Kendimi rol yapma oyununda gibi hissetim bir ara. Avlanma ve loot olayı hala aynıydı çok öyle aman aman bir değişiklik yoktu. Grafik olarak üstüne fazla katmışlar, çok beğendim. Atmosferi, manzarası, yolları falan gayet güzeldi. Oyunun en başındaki olayı bilmiyordum dümdüz oynadım, fakat videolarda falan görünce pagan kardeşimizi daha çok sevdim, delikanlı adam sözünü tutmuş :D mekanikleri çok öyle değişmemiş, eğer Far Cry 3'ü oynadıysanız aynı mekanikler. Vuruş hissiyatı gayet iyiydi, ateş ettiğimde ateş ettiğimi çok iyi hissettiriyor. Nişancı tüfeği biraz saçma olmuş, arkadaş bir silah her şeye mi tek atar ya? Zırhlı mırhlı hiç dinlemiyor kafasına denk gelen tek yiyor ilginçti. Toparlayacak olursam, genel olarak Far Cry 3 benim için bir şaheserdi, kesinlikle arkasından kaç tane oyun gelirse gelsin benim gözümde değişmez, yeri ayrı. Far Cry 4 ise devam filmi tadında, öyle çok etliye sütlüye karışmadan, biraz güncellemelerle, biraz editle çıkarılmış devam oyunu. Far Cry'ın genel yapısını sevdiğim için, bu oyunu da beğendim açıkçası. Çok çok mu iyiydi? Hayır. Vasat mıydı? Hayır. Ortalama bir oyun diyebiliriz. Canın sıkılıyorsa, yapacak bir şey bulamıyorsan ve oynamadıysan açar oynarsın, çok uzun da sayılmaz zaten oyun. Sadece hikaye odaklı oynarsanız 15 saat civarı bitirebilirsiniz diye düşünüyorum (tahmini) sonuç olarak güzel oyundur, çok bir beklentiye girmeden açın oynayın.
 
Şimdi bitirdim. Pagan'ı öldürmedim. Sonu hariç pek beğendiğim bir oyun olmasa da sonuyla gönlümü kazandı. Sabal ve Amita'ya güvenmektense Pagan'a gözüm kapalı güvenirim, çok yaşa Pagan.

Yine de Far Cry 3 küçük bir farkla daha etkiliydi. Teması, Vas, hikayesi ve senaryosu daha güzeldi benim için. Şimdi Far Cry 5'e geçeceğim.
 

Geri
Yukarı